Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kommunikatör på kanotförbundet – ny roll för Helene Ripa

Helene Ripa är ett känt namn inom såväl idrotts- som kanotkretsar. Nu väntar en ny utmaning när hon kliver på rollen som ansvarig för kommunikation hos kanotförbundet. Spännande, kul och välbehövligt!

Kanotförbundets bredd och mångfald förtjänar att speglas och berättas i större utsträckning. Nu skapas möjligheter för precis det, bl.a. med värdefullt stöd av Svenskt Friluftsliv som beviljat medel för en treårig kommunikationssatsning. Med allt från upptäckande äventyr och rofyllda upplevelser till motions- och träningspaddling för olika åldrar och prestationer i världsklass för våra landslag finns det mycket att inspireras av!

Den som tar sig an denna helt nya roll inom förbundet blir alltså Helene Ripa. Mest igenkänd för sina prestationer på tävlingsbanorna men Helene har även har ett stort intresse för friluftsliv, att röra på sig med naturen som arena. Vilka möjligheter men även utmaningar och skyldigheter som följer med det. Utöver kanot och paddel som naturliga friluftsredskap hittar hon även ut i skog och mark med cykel och på skidor.

Professionellt har Helene sedan många år jobbat med kommunikation och grafisk design och samlat på sig värdefulla kompetenser och erfarenheter som kommer väl till pass i den nya rollen på kanotförbundet.

Många erfarenheter, och stora meriter, plockas såklart även med från en lång tävlingskarriär. Simning och längdskidor stod i fokus innan Helene sadlade om till kanot. Sedan mitten av 2010-talet har hon varit en av världens främsta parakanotister, en pionjär och förebild både nationellt och internationellt. Hon kvalade in och var på plats när grenen gjorde Paralympisk debut i Rio 2016 och tävlade även i Tokyo som avgjordes förra sommaren där hon nådde en fin femteplats. 2018 blev hon bäst i världen när hon tog VM-guld i Portugal, samma år blev det även ett EM-guld.

Vikten av en inkluderande verksamhet blir extra påtaglig när man har en funktionsnedsättning, Helenes erfarenheter och engagemang för inkludering blir ytterligare en styrka inom kanotförbundet. Oavsett typ av paddling eller verksamhet, eller vilka människor som kommer till den, är ett inkluderande perspektiv en framgångsnyckel.

Helene inledde sin nya tjänst från den 1 juni. Trots många år inom kanoten finns det mycket nytt att lära och sätta sig in i tillsammans med kollegorna som gläds över att nu få in Helene, och dessutom som kommunikatör!

Har ni redan nu tips, roliga förslag eller idéer ni vill lyfta nås Helene bäst på helene.ripa@kanot.com.

Publicerad: 2022-06-16

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV