Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SUP-satsning tilldelas medel ur Rörelsefonden

Svenska Kanotförbundet får medel ut Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för projektet Yo! WhatSUP.

Idag tillkännager Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Kanotförbundet får medel från Rörelsefonden för att få fler unga att testa på SUP-paddling.

SUP-paddling är världens snabbast växande vattensport, en idrottsform med potential att på ett enkelt och säkert sätt bidra till vattenglädje, rörelse och naturupplevelse för barn och ungdomar. Ändå är SUP-paddling inte idag särskilt förankrat i Sveriges föreningsverksamhet.

– Två olika typer av föreningar kommer ingå i projektet. Dels nystartade SUP-inriktade föreningar som redan har driv, men idag saknar förutsättningarna att bedriva barn- och ungdomsverksamhet. Dels föreningar som idag har stark barn- och ungdomsverksamhet i andra kanotgrenar, som vill utveckla sin verksamhet och införa SUP-paddling, säger Danny Hallmén, projektansvarig på Svenska Kanotförbundet.

Sedan 2017 har Svenska Spel varje år avsatt drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.

– Det känns jätteroligt att vi tillsammans med Svenska Kanotförbundet i sommar kan möjliggöra för flera unga att testa på SUP-paddling. Med en lekfull approach och öppna prova-på-tillfällen hoppas vi sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2023.

  • Svenska Kanotförbundet – får medel för att flera unga ska kunna testa SUP-paddling, världens snabbast växande vattensport.
  • Svenska Basketbollförbundet – får medel för att fortsätta att skapa inspirerande basketplaner utomhus.
  • Svenska Fotbollförbundet – får medel för att bygga beachfotbollsplaner runt om i Sverige.
  • Svenska Tennisförbundet – får medel för att fortsätta sitt succéprojekt Tennis på studs.

Mer information

Läs mer om Kanotförbundets satsning Yo! WhatSUP och hur ni som förening kan ansöka här.

Kontakt

Danny Hallmén
danny.hallmen@kanot.com

Publicerad: 2023-01-17

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV