Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenska Kanotförbundet beviljas bidrag från Svenskt Friluftsliv

Svenska Kanotförbundet arbetar kraftfullt vidare för att fler ska kunna förverkliga sina paddlingsdrömmar. Vi är därför stolta över att kunna berätta att kanotförbundet har beviljats bidrag från Svenskt Friluftsliv för att kunna genomföra tre projekt.

I förra veckan gick Svensk Friluftsliv ut med ett pressmeddelande angående beslut om bidrag 2023. Bland dem som beviljats bidrag fanns alltså Svensk Kanotförbundet som får bidrag för tre projekt som bidrar till att utveckla frilufts- och rekreationspaddling på olika sätt.

Vid bedömningen prioriterades ansökningar som berör satsningar på barn och ungdomar samt nya målgrupper som står långt ifrån friluftslivet.

Stödet från Svenskt Friluftsliv innebär bland annat att ni kommer kunna möta Katinka Ingves, Åsa Andersson och Helene Ripa i fler sammanhang, och där de tillsammans vill göra det bästa de kan för att utveckla paddling i många former.

De tre projekten som kanotförbundet beviljats bidrag för är

  • 100% Friluftspaddling – Friluftstjänst 2023
  • Allt om paddling
  • Hållbar strategi med nationellt ramverk kanotleder och friluftspaddling

Säkerhet, teknik, kunskap, utbildning och speciella satsningar på barn- och unga, men även upprättande av en hållbarhetspolicy och ett inledande arbete för att skapa ett nationellt ramverk för kvalitetssäkrade kanotleder och områden för friluftspaddling är fokus för det kommande året står på agendan.

Kanotförbundet kommer även arbeta vidare med att lyfta ”Allt om paddling” genom kommunikation, inspiration och synliggörande av allt spännande som sker i vår verksamhet och inom paddling och friluftsliv i stort. Det görs bland annat genom aktiviteter kopplat till Allemansrättens Dag och engagemang på olika sätt.

Läs mer om bidragen på Svenskt Friluftslivs hemsida här.

Kontakt

Vid frågor kring projekten är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Åsa Andersson
asa.andersson@kanot.com
076-639 50 23

Publicerad: 2023-01-30

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV