Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Två (!) lediga drömtjänster ute – nu söker vi nästa KG-tränare

Nu annonserar vi ut inte bara en, utan två drömtjänster för dig som vill vara en del av tränarstaben på RIG Kanot – ”Kanotgymnasiet” i Nyköping. Ett utvecklande tränarjobb där du är en viktig del i att bygga grunden hos ungdomar i åldern 15–19 år. Sista ansökningsdatum är 30 juni, välkommen med din ansökan!

Två av våra nuvarande RIG-tränare avslutar sina tjänster och nu annonserar vi ut inte en, utan två, tjänster för dig som vill vara en del av tränarstaben inom på RIG Kanot – ”Kanotgymnasiet” – i Nyköping. Ett utvecklande tränarjobb där du bidrar till att bygga grunden för fortsatta prestationer i världsklass.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsterna

Som tränare på Kanotgymnasiet är du en del i det team av RIG-tränare som ansvarar för att skapa en god utvecklingsmiljö för de elever som blir antagna. Antalet elever varierar något genom åren men brukar ligga runt 20 st från årskurs 1 till 4.

RIG-tränarna ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera den dagliga verksamheten med träning, tester och tävling.

Utöver den träningsrelaterade delen har RIG-tränarna en viktig uppgift i att lyssna, leda och agera för att skapa en trygg och utvecklande miljö för både grupp och individ, en grundförutsättning för hela verksamheten.

  • Omfattning: 100% tillsvidareanställning, sex mån provanställning tillämpas.
  • Tillträde: 14 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.
  • Placering: Nyköping
  • Alla tränare vid RIG Kanot är anställda av Nyköpings Kommun som är arbetsgivare. Tillsättning sker i nära samarbete med SKF:s företrädare.

Ta även del av mer information om tjänsterna via Nyköpings kommun som också har annons ute för samma tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker en ansvarsfull ledare med goda tränaregenskaper som kan bidra till en trygg och stimulerande miljö. Du har ett brinnande intresse och engagemang för att stötta och utveckla ungdomar i åldern 15–19 år.

Du har stor kompetens inom, och erfarenhet från, tränings- och tävlingslära i allmänhet samt kompetens inom kanotspecifika (främst sprint & maraton) områden som paddlingsteknik, besättningspaddling och grenspecifik träning.

En god förmåga att samarbeta, kommunicera och arbeta strukturerat är en avgörande del i tjänsten. Både med elever, föräldrar, tränarkollegor på Kanotgymnasiet och andra personer inom SKF, skolan och andra aktörer runt verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och en bedömning kring att verka i det framtida RIG-tränarteamet.

Utbildning

Vi söker dig som har tränar- och/eller lärarutbildning. Dels från postgymnasial nivå, dels kanotspecifika utbildningar. Övriga idrottsrelaterade utbildningar är meriterande.

Ansökan

Vi vill ha in din ansökan med CV och personligt brev senast 30 juni 2023. Ansökan skickas till asa.eklund@kanot.com eller görs via kommunens ansökningssida där tjänsten också utannonseras. Det spelar ingen roll om du söker tjänsten via kanotförbundet eller kommunen. Rekryteringsprocesserna kommer att ske i nära samarbete mellan SKF:s och kommunens ansvariga.

Utifrån inkomna ansökningar sker intervjuer med utvalda personer. Intervjuer kan genomföras löpande under ansökningstiden.

Om RIG Kanot Nyköping

Kanotgymnasiet är förbundets enda riksidrottsgymnasium och har funnits i Nyköping sedan slutet av 1980-talet. Genom åren har många blivande världskanotister tillbringat sina gymnasieår här. Nyköpings Kommun är huvudman för Kanotgymnasiet men verksamheten bedrivs och utvecklas i nära samarbete med SKF:s utsedda ansvariga.

Ta även del av mer information om tjänsterna, staden Nyköping, Nyköpings kommun och Nyköpings gymnasium i kommunens annons för tjänsterna – Kanotinstruktör till riksidrottsgymnasium Nyköpings gymnasium.

Ansökan som pdf hittar du här Pdf, 117 kB..

Kontakt

Är du intresserad av tjänsten som tränare på Kanotgymnasiet är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss på kanotförbundet eller kommunen.

Åsa Eklund
High Performance Manager SKF
asa.eklund@kanot.com
073-331 19 77

Johanna Bergman
Ansvarig Nyköpings Gymnasium
johanna.bergman@nykoping.se
073-426 87 29

Dag Johansson
Generalsekreterare SKF
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Publicerad: 2023-06-14

Senast uppdaterad: 2023-06-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV