Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Rätt beslut av Karl-Erik att lämna sitt ordförande-uppdrag

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, meddelar att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Ett beslut som Svenska Kanotförbundets styrelse delar och anser är rätt för svensk idrotts bästa.

Under ett möte med samtliga idrottsförbund på fredagseftermiddagen meddelade Karl-Erik Nilsson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Bakgrunden är den senaste tidens uppmärksammade händelser kopplat Karl-Eriks roll som vice ordförande i UEFA och frågan om ryskt deltagande i internationella sammanhang. Mer om hans avgång finns att ta del av här: https://www.rf.se/nyhetsarkiv/nyheter/2023-10-06-karl-erik-nilsson-lamnar-som-ordforande-for-riksidrottsforbundet-och-sisu-idrottsutbildarna.

Svenska Kanotförbundets (SKF) styrelse delar bilden och tycker att det är ett riktigt beslut som är det bästa för såväl svensk idrott som för honom personligen. Samtidigt tar SKF kraftigt avstånd från den hatstorm som Karl-Erik har fått utstå den senaste tiden. SKF anser även att den uppkomna situationen innehåller lärdomar inför framtida val, där konsekvenserna och relevansen av parallella uppdrag behöver granskas innan kandidaten presenteras.

Anna Iwarsson, vice ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, träder in som tillförordnad ordförande i enlighet med Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SKF har sedan tidigare högt förtroende för Anna Iwarsson och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete för svensk idrotts bästa. I samband med mötet upprepades även den svenska idrottsrörelsens hållning i frågan gällande fortsatt uteslutning av Ryssland och Belarus i internationella idrottssammanhang. Ståndpunkten om att inte tillåta ryskt eller belarusiskt deltagande oavsett nivå är tydlig såväl från kanotförbundets som från samlade svenska idrottsrörelsen.

Publicerad: 2023-10-06

Senast uppdaterad: 2023-10-06

Författare: Dag Johansson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV