Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonvent 2024 – välkomna med er anmälan

Temat för 2024 års konvent är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling". Anmäl dig redan nu för att inte missa årets centrala mötesplats för svensk kanot. Den 19–21 januari är det dags – vi hälsar dig varmt välkommen!

I mitten av januari varje år arrangerar Svenska Kanotförbundet ett konvent – en mötesplats för svensk kanot. Konventet riktar sig till alla tränare och ledare som på olika sätt möjliggör och utvecklar verksamhet ute i våra föreningar, men även till dig som själv är aktiv, förälder eller intresserad av paddling i allmänhet. Den 19–21 januari 2024 är det åter dags att ses på Bosön, svensk idrotts utvecklingscentrum, och anmälan är nu öppen.

Ett stärkt ledarskap för svensk paddling

Årets övergripande tema är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling" och kommer att löpa som en röd tråd igenom helgen. Precis som tidigare år kommer det att finnas olika inriktningar att välja mellan med vissa gemensamma delar.

Program och innehåll

Helgen inleds med ett gemensamt pass där vi tar avstamp i var Kanotförbundet står idag, vilka paddlingsdrömmar vi tillsammans vill förverkliga framåt och vilket ledarskap vi ser som avgörande för att göra det möjligt. Därefter tar tre parallella inriktningar vid med möjlighet att själv välja spår och pass som känns mest relevanta.

Ett detaljprogram för hela helgen med innehåll, upplägg och tider presenteras under december.

Inriktningar

Tränarskap

Riktar sig främst till dig som tränar ungdomar, juniorer och seniorer med målet att de ska må och prestera bra. Helgen blandar föreläsningar med olika tema med praktiska pass där både fysisk träning och workshops/erfarenhetsutbyte står i fokus.

Föreningsutveckling

Riktar sig främst till dig som är aktiv i förening och är med och utvecklar dess verksamhet. Vi dyker ner i vilka möjligheter som finns med Kanotförbundets olika bidrag och koncept, delar erfarenheter från framgångsrika föreningssatsningar, får inspel från andra delar av idrotten med tips om lyckade satsningar och formar tillsammans vägar framåt för ett starkt föreningsliv.

Inom ramen för detta spår kan även grenspecifika träffar komma att genomföras.

Friluftspaddling

Riktar sig främst till dig som är aktiv inom friluftspaddling av något slag, som ledare och/eller utövar och vill fylla på med ny kunskap och inspiration samt få möjlighet att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter från andra föreningar och organisationer.

Anmälan

Vi vill ha er anmälan senast 10 december.
OBS! Vi har ett begränsat antal bäddar – först till kvarn gäller.
Ni hittar anmälan här – Kanotkonvent 2024

I anmälan anger ni vilken av inriktningarna ni planerar att delta på. Närmare konventet kommer ni sedan få ett mer detaljerat utskick där ni anger vilka av de valbara passen ni vill delta på.

Kostnad

Deltagaravgift 2000 kr/person. I avgiften ingår kost, logi och konferenskostnad lördag–söndag.
Tillägg boende fredag–lördag: +500 kr
Tillägg enkelrum: +650 kr/natt

Om du väljer att inte bo på Bosön är deltagaravgiften 600 kr/person

Avgiften faktureras respektive klubb i efterhand.
Föreningar har möjlighet att söka bidrag på 1000 kr/person (gäller vid bokning med boende), vilket görs i efterhand via föreningens IdrottOnline-sida.

OBS! Notera att oavsett vilka val ni gör i anmälan kommer det på anmälningssidan stå att kostnaden är 2000 kr, vilket endast stämmer om ni deltar lör–sön med boende. I fakturan som skickas i efterhand kommer dock era eventuella tillval att adderas.

Kontaktpersoner

Johan Nilsson
Utvecklare förening & träning
johan.nilsson@kanot.com

Katinka Ingves
Utvecklare friluftsliv & rekreation
katinka.ingves@kanot.com

Publicerad: 2023-10-30

Senast uppdaterad: 2023-12-04

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV