Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotförbundet söker projektledare för friluftspaddling

Är du en fena på att organisera och leda projekt, och har ett brinnande intresse för friluftspaddling? Läs vidare och se om du är den Kanotförbundet söker.

Ett bra gäng på Kanotförbundets kansli söker nu en kollega som ska jobba med att utveckla friluftspaddlingen i ett antal satsningar. Ett roligt och spännande arbete som innebär många kontakter med hela kanot-Sverige. Är det du eller någon du känner som passar för den här tjänsten, hör av dig om du har frågor eller funderingar, och skicka in din ansökan senast 4 februari.

Annonsen som pdf hittar du här: Svenska Kanotförbundet söker projektledare för friluftspaddling.

Svenska Kanotförbundet (SKF) satsar inför framtiden. Med runt 25 000 medlemmar i 125 föreningar och närmare hundratalet godkända kanotcentraler är svensk kanot en bred rörelse med spännande verksamhet inom allt från friluftsliv och motionspaddling till träning, tävling och landslag i världsklass. Tillsammans vill vi förverkliga paddlingsdrömmar, både i det stora och i det lilla.

För att stärka vårt arbete med att skapa mer verksamhet för både nya och befintliga kanotister i olika åldrar inom friluftspaddling söker vi nu en projektledare på 100 %, som ska ansvara för, och arbeta operativt med, ett projekt som möjliggörs med medel från Svenskt Friluftsliv.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare utgörs dina främsta arbetsuppgifter av att planera, genomföra, administrera och utvärdera projektets olika satsningar inom friluftspaddling. Du kommer att följa upp Kanotförbundets tidigare projekt Säker Paddling i Skolan och jobba med att få idrottslärare att ”göra verkstad” av sina kunskaper de fått i GSRT (Grundläggande säkerhet och räddningsteknik), målet är att alla ska få till kanotaktiviteter. Vidare ska ett antal kanotföreningar sättas igång för att starta upp eller förstärka befintlig kanadensarpaddling. En tredje del blir att jobba med att skapa goda förutsättningar för att erbjuda fortbildning till ledare på olika nivåer. Den fjärde delen består av att vara en del av arbetet med att ta fram en app som hjälper kanotister att hitta dass och sopmajor. Där finns en grupp som kommer att göra själva arbetet, din uppgift är att vara kontakt och ansvarig för att arbetet genomförs.

Arbetet innebär tät kontakt med allt från föreningar och Godkända Kanotcentraler till enskilda kanotister, ledare och utbildare samt ett nära samarbete med övriga kansliet och andra ideellt engagerade inom förbundet, främst de som arbetar med Friluftspaddling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med stort intresse för friluftspaddling, gärna med erfarenhet av och god kännedom om föreningsliv inom kanot och annan kanotverksamhet, som är organisatorisk och tar dig an både utvecklingsarbete och administrativa uppgifter. Du ska kunna organisera och strukturera flera delprojekt samtidigt, vara bra på att kommunicera med andra och formulera dig i skrift samt kunna arbeta självständigt. Du har en god förståelse för det sammanhang vi verkar i, den ideella sektorn med fokus på friluftspaddling. Relevant eftergymnasial utbildning är meriterande.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en heltidstjänst med sex månaders provanställning och med tillträde så snart som möjligt. Förbundet är anslutet till Arbetsgivaralliansen och tillhör bransch Idrott. Uppdraget innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete.

Ansökan

Sista ansökningsdag är fredag 4 februari 2022. Skicka din ansökan, innehållande personligt brev, CV och löneanspråk till dag.johansson@kanot.com.

Funderingar

Katinka Ingves
Verksamhets- och utbildningsansvarig Friluftspaddling
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Publicerad: 2022-01-13

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV