Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotförbundet växlar upp med bidrag från Svenskt Friluftsliv

Tack vare bidrag från Svenskt Friluftsliv kommer Svenska Kanotförbundet att förverkliga målet om att ha en kommunikatör för att på ett proffsigt sätt visa upp förbundets verksamhet och friluftspaddlingen kommer att få sig en välbehövlig förstärkning.

Innan årsskiftet till 2022 klubbades statens budget igenom. Där avsattes ytterligare 50 miljoner kronor till friluftslivet. Det innebär att friluftsorganisationerna under år 2022 delar på det totala anslaget om 97,8 miljoner kronor. Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av statsbidrag sedan år 2010.

Kanotförbundets verksamhet inriktad på friluftspaddling kommer att stärkas upp med ytterligare en anställd. Det innebär att en rad spännande projekt som alla syftar till att stärka friluftspaddling på olika sätt kommer att kunna genomföras under året. Bland annat kommer kanadensarpaddling i ett antal föreningar att utvecklas, och havskajakledare att fortbildas. Idrottslärare som gått utbildningen GSRT (Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik) i ett tidigare Svenskt Friluftsliv-projekt kommer att stöttas så att de nu gör ”gör verkstad” av sina kunskaper och tar med elever på paddelaktiviteter.

Inte nog med det, äntligen kommer Kanotförbundet att få en kommunikatör. Det innebär att allt bra som redan görs kommer att kunna synliggöras på ett helt annat sätt, och att information och aktiviteter kommer att synas mer och bättre.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Svenskt Friluftsliv.

Kontakt

Om du har missat att Kanotförbundet söker en kommunikatör samt en projektledare till friluftsprojekten så kan du hitta mer info på hemsidan eller kontakta oss.

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com

Publicerad: 2022-01-25

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV