Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fysmästerskapen 2023 – vinterns utmaning

Mellan 14 januari–5 februari är det dags för vinterns stora utmaning – Fysmästerskapen 2023. Var med och utmana dig själv, dina kamrater och paddlare från andra klubbar. I år presenterar vi flera spännande nyheter – häng med!

Precis som tidigare går tävlingen ut på att kora "Sveriges mest vältränade paddlare och klubb" – nytt för i år är att utmaningen är öppen för alla – oavsett gren. Nu har ni alltså chans att inte bara tävla mot era vanliga konkurrenter, utan även möjlighet att utmana resten av kanot-Sverige. Nu är det upp till bevis vilken gren som har den mest vältränade paddlaren – ni hänger väl med?

Delmomenten som ingår i tävlingen är funktion, styrka, uthållighet och ergometer. Nytt för 2023 är klassen Para – samma delmoment, men justerade övningar. Alla övningar hittar ni i en pdf här Pdf, 347 kB..

Nytt för i år är även att Fysmästerskapen genomförs i samarbete med STC – För att underlätta träningen inför ­Fysmästerskapen erbjuder STC 1 månad gratis träning på sina gym runt om i Sverige. STC och SKF-anslutna klubbar sammanstrålar på 25 orter – berörda klubbar kommer kontaktas av SKF.

STC-dagen 28 januari 2023

För att skapa uppmärksamhet kring Fysmästerskapen och samarbetet mellan SKF och STC genomför vi en STC-dag där vi samlar kanotister från Jönköping för att göra testerna på ett STC-gym i Jönköping den 28 januari 2023.
Det står alla deltagare fritt att även på andra orter i Sverige vara med och göra era tester den 28 januari – antingen på ett STC-gym eller på klubben.

Mer information

All information kring Fysmästerskapen 2023 hittar ni på vår sida för tävlingen här.
Information kring Fysmästerskapen samt instruktioner och genomförande av tävlingsmomentent finns i en pdf här Pdf, 347 kB..
Instruktionsfilmer för övningarna hittar ni här.

Stort lyckat till!

– –

STC är en gymkedja som finns på orter runt om i hela Sverige. Sedan hösten 2022 är STC en av Kanotförbundets samarbetsparterns.
Läs mer om STC här.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2023-01-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV