Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags att söka till Kanotgymnasiet

Vill du få bästa förutsättningar för att kombinera en elitsatsning i sprint/maraton eller slalom med din gymnasietid? Då ska du söka till Kanotgymnasiet! Den 15 december 2022 är sista dag att skicka in din ansökan för HT2023.

Kanotgymnasiet är det givet för dig som vill få de bästa förutsättningarna för att kunna bedriva en elitsatsning inom kanot. I Nyköping där kanotgymnasiet ligger bor du på vårt nyrenoverade elevhem tillsammans med cirka 24 andra träningsvilliga kanotister och kompisar. Med Sveriges största träningsgrupp kommer du aldrig behöva träna ensam igen.

Återhämtning är av största vikt för oss, – du får frukost, mellanmål och middagar på boendet under vardagarna (middag mån–tors), för att smidigt få i dig tillräckligt med bra energi mellan träningarna.
Förutom att eleverna får åka på två skidläger och ett två veckor långt vårläger till exempelvis Mallorca, får de aktiva tillgång till fysiologiska tester på Bosön och idrottspsykologisk rådgivning. Under din tid på kanotgymnasiet tränas och utbildas du på Sveriges tränartätaste kanotcenter och av några av Sveriges mest utbildade coacher.

Nyköping och Kanotgymnasiet erbjuder även en av kanot-Sveriges bästa träningsmiljöer och förutsättningar med; tävlingsbanor, startgrindar, besättningsarmada, fullskaligt gym, löparbanor inom- och utomhus, Sveriges största paddelmaskinsrum (12 maskiner), simhall och varierande motionsspår.

Läs mer och ansök

Mer information om Kanotgymnasiet hittar du här.
Du ansöker genom att skicka in ansökningsblanketten senast 15 december 2022 som ni hittar här – ansökan Pdf, 206 kB..

– –

Andra alternativ

Utöver Kanotgymnasiet (RIG) finns Nationell Idrottsutbildning (NIU) som erbjuder kanot på två ställen i Sverige – Stockholm och Jönköping. Ansökan till NIU ska vara inne senast 1 december 2022.

Stockholms Idrottsgymnasium – läs mer och ansök här.
Sanda Idrottscentrum – läs mer och ansök här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2022-11-18

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV