Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotförbundet uppmanar ICF till fortsatt uteslutning av Ryssland och Belarus

Inför Internationella Kanotförbundets (ICF – International Canoe Federation) styrelsemöte nu i helgen har Svenska Kanotförbundet uppmärksammat ICF om att vi står fast vid ståndpunkten om fortsatt uteslutning av Ryssland och Belarus.

Sedan tidigare har de nordiska ländernas idrottsförbund, olympiska kommittéer och paralympiska kommittéer gått ut med ett gemensamt utlåtande om att det inte skett någon förändring till det bättre gällande Rysslands krig i Ukraina och att de beslut om uteslutning som tidigare fattats bör kvarstå.

Svenska Kanotförbundets styrelse har nu även tydliggjort sin hållning gentemot ICF inför helgens styrelsemöte där frågan kommer att behandlas. Tidigare i veckan träffade även de nordiska kanotförbunden nyvalde ordföranden i Europeiska Kanotförbundet (ECA – European Canoe Association) och framförde samma budskap även där.

Mer information

Läs mer om ICF hittar ni på deras hemsida – www.canoeicf.com
Läs mer om ECA hittar ni på deras hemsida – www.canoe-europe.org

Kontakt

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Publicerad: 2023-04-28

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV