Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonvent 2024 – Save the date

Den 19–21 januari 2024 är det dags igen och planeringen är i full gång. Temat för konventet är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling". Boka in helgen redan nu för att inte missa årets centrala mötesplats för svensk kanot. Vi ses!

I mitten av januari varje år arrangerar Svenska Kanotförbundet ett konvent – en mötesplats för svensk kanot. Konventet riktar sig till alla tränare och ledare som på olika sätt möjliggör och utvecklar verksamhet ute i våra föreningar, men även till dig som själv är aktiv, förälder eller intresserad av paddling i allmänhet. Den 19–21 januari 2024 är det åter dags att ses på Bosön, svensk idrotts utvecklingscentrum.

Syfte

Konventet är en viktig och central mötesplats för svensk kanot. En unik möjlighet att träffas fysiskt under trivsamma former och ta del av erfarenheter, sprida kunskap och flytta sina egna, eller kanske till och med sudda ut, gränser. Vi vill även lyfta fram värdet av att gemensamt och tillsammans arbeta och agera för svensk kanot, nu och framöver, med målet att:

  • Verka för en trygg och säker miljö, både i mötet mellan människor och på vattnet.
  • Våra medlemmar och vår natur mår bra, vilket är en förutsättning för vår verksamhet.
  • Erbjuda paddlingsglädje genom hela livet.
  • Fysisk och psykisk utveckling sker i balans med återhämtning oavsett drömmar och mål – från friluftsliv och motion till träning och tävling.

I SKF:s nya vision ”Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar”, där konventet 2023 var det perfekta avstampet för att presentera den och värdegrunden som antogs vid förbundsmötet i mars, kan du läsa mer.

Mål

SKF:s vision och värdegrund är en central och viktig del i arbetet med att ta fram en ny, långsiktig strategi för vår verksamhet - "SKF Strategi 2030". Arbetet har påbörjats och på Kanotkonventet 2024 kommer den nya strategin presenteras och enkelt summeras. Fokus på konventet kommer ligga på att presentera strategin för ett stärkt ledarskap och hur den ska implenteras i verksamheten.

Program och innehåll

Temat för Kanotkonvent 2024 är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling". Precis om tidigare år kommer det att finnas olika spår att välja och delar av programmet kommer vara gemensamt. Arbetet med att ta fram ett program för de olika spåren pågår. När grovplanen är satt forsätter arbetet med att fylla respektive delarna med relevant innehåll.

Anmälan

Anmälan är inte öppen.

Kontaktpersoner

Johan Nilsson
Utvecklare förening & träning
johan.nilsson@kanot.com

Katinka Ingves
Utvecklare friluftsliv & rekreation
katinka.ingves@kanot.com

Publicerad: 2023-07-26

Senast uppdaterad: 2023-08-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV