Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Omvärldsspaning i praktiken

Svenska Kanotförbundet är en av sju organisationer som beviljats stöd för att kunna genomföra ett projekt inom Erasmus+ Idrott Mobilitet för vuxna. Just nu befinner flera personer från förbundet på Irland för att få värdefulla erfarenheter och viktig kunskap att för vidare.

Kanotförbundet ansökte om bidrag för projektet Omvärldsspaning på teori och metod i ledarutbildningar och digitalisering av utbildningar och kanotledsinformation. Den långa titeln döljer ett flertal aktiviteter som ska ge värdefullt erfarenhetsutbyte och kunskapsinhämtning. Ansökan beviljades, och Kanotförbundet är en av sju organisationer som nu är igång med projekt inom Erasmus+ Idrott Mobilitet för vuxna.

Instruktörerna Clara Tesch Thunberg och Håkan Mattsson, och kanslipersonal Katinka Ingves och Åsa Andersson kommer att träffa personal och ideella från bland annat irländska kanotförbundet, Sport Ireland (motsvarighet till Riksidrottsförbundet), kanotcentraler, Outdoor Education College och kanotklubbar.

Åsas och Katinkas del av projektet kallas för Job Shadowing, och pågår i 7 respektive 14 dagar. Claras och Håkans del är så kallade Trainer Assignments och pågår mellan 22–27 dagar.

I samband med Erasmusprojektet kommer Clara, Katinka och Åsa tillsammans med Eva Lindmark (kanotpolo) även att vara med på det första internationella symposiet för kvinnor inom paddling någonsin – International Women in Paddlesports Symposium. Symposiet anordnas av ICF, International Canoe Federation, och hålls i Dublin 26–27 september.

Håll utkik efter fler nyheter om det här spännande projektet!

För den som är intresserad av att göra ett Erasmus mobilitetsprojekt finns mer information på MUCF:s hemsida.

 

Publicerad: 2023-09-26

Senast uppdaterad: 2023-09-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV