Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Årets vinnare i Fysmästerskapen korade

Den 18 februari avslutades Fysmästerskapen 2024 – vinterns stora utmaning där man tävlar om titeln "Årets Fysmästare", "Bästa Fysklubb" och "Mesta Fysklubb". Nu är alla vinnare korade!

Det främsta syftet med Fysmästerskapen är att skapa en klubbaktivitet där man samlar medlemmar, unga som gamla, för att tillsammans utmana andra klubbar och paddlare – både inom den egna grenen och andra. Genom en rolig utmaning lyfter vi vikten av en allsidig god fysik och allmän grundkondition med hjälp av kanotrelevanta övningar. Vår förhoppning är att sprida kunskap och glädje samt kunna motivera och inspirera fler att träna – dels för att bli starkare, men framför allt för att må bättre.

Några nyheter för året var anpassade övningar för de yngsta och äldsta, att våra allra yngsta H/D 12 bjöds in att delta och att våra äldre medlemmar kunde tävla i två åldersanpassade klasser (35+ och 50+) istället för en mastersklass. Priserna i Mesta och Bästa lottades även ut, utifrån deltagande och resultat av klubbarna för att locka fler att delta. Det visade sig i år att deltagande oavsett liten eller stor klubb lönade sig

  • 356 deltagare deltog
  • 27 klubbar deltog

Årets vinnare 2024

Vi vill tacka alla som var med i årets stora utmaning, bra jobbat varenda en! Vi gratulerar även årets vinnare som presenteras nedan och kommer att uppmärksammas med en prisutdelning i samband med passande arrangemang för sin gren, ex Vårregattan för slätvatten.

I år lottades priserna ut bland poängtagande klubbar i "Mesta Fysklubb" (RowErg från Concept 2) och "Bästa Fysklubb" (Nelo Power House från Nelo och Dietz.se). Vinnarna av priserna presenteras separat från de som tog hem mest poäng i respektive kategori. Vi hade även en fototävling för att peppa alla inför och under tävlingarna, med 3000 kr i föreningsbidrag till vinnande förening.

Vinnare fototävling

Katrineholms Kanotklubb

Vinnare av lottat pris av poängklubbar i "Mesta Fysklubb" - RowErg från Concept 2

Nyköpings Kanotklubb

Vinnare av lottat pris av poängklubbar i "Bästa Fysklubb" - Nelo Power House från Nelo/Dietz.se

Stockholms Kajakklubb

Mesta Fysklubb

Lidköpings KF

Bästa Fysklubb

Växjö KC & Katrineholms KK

Årets Fysmästare – Damer

D14 – Paloma Paris, Malmö KK
D16 – Amelia Lundborg, Katrineholms KK
D18 – Nelly Tyrebrandt, Lödde KK
D21 – Ella Richter, Malmö KK
Senior – Rebecka Georgsdotter, Nyköpings KK
Para – Elina Åkesson Waldén, KK Eskimå
35+ – Hanna Höij, Stockholms KK
50+ – Ulrika Ljunggren Cervin, Växjö KC

Årets Fysmästare – Herrar

H14 – Leo Gyllenbris, Växjö KC & Viktor Tinin, Katrineholms KK
H16 – Sixten Renman, Örnsbergs KS
H18 – Dimitrij Tinin, Katrineholms KK
H21 – Isak Dahl, Lödde KK
Senior – Elis Weslien, Stockholms KK
35+ – Danny Hallmén, Örebro KF
50+ – Mats Lindmark, Luleå KPF Isbrytarna

Komplett resultat för alla klasser finns i Excel-filen här Excel, 125 kB..

Kontakt

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-02-28

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV