Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Stort grattis till årets mottagare av Svenska Kanotförbundets utmärkelser 2023.

Årets Kanotist – Årets Talang – Årets Ledare

I samband med förbundsmötet som genomfördes idag presenterades mottagarna av 2023 års utmärkelser. Grattis till tre välförtjänta pristagare – Melina Andersson (Årets Kanotist), Lucas Boyum (Årets Talang) och Jenny Ferry (Årets Ledare).

I samband med Förbundsmötet varje år offentliggörs vinnarna av förbundets utmärkelser, som består av tre kategorier: Årets Kanotist, Årets Talang och Årets Ledare. Det fanns många värdiga kandidater till samtliga utmärkelser, men slutligen föll valet på tre ytterst välförtjänta personer som alla bidragit till härliga minnen, fin utveckling och inspiration under 2023. Stort grattis!

Årets Kanotist 2023 – Melina Andersson, Bråvikens KK

Hon gjorde det. Igen!
Efter en sensationellt VM-guld i Shorttrack 2022 upprepade hon prestationen 2023 och vann sitt andra raka guld på distansen när VM avgjordes i Danmark. Hon följde sedan upp guldet med ett VM-silver på maraton-distansen. Bara veckan innan hade hon därutöver även paddlat hem ett VM-brons på K1 5000 m på Sprint-VM. Ett VM där hon även säkrade en kvotplats till Sverige på OS-distansen K1 500 m inför Paris-OS.

Årets kanotist 2023 tilldelas för andra året i rad Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb. Stort grattis!

– –

Årets Talang 2023 – Lucas Boyum, Malmö SUP Club

Under 2023 fortsatte junioren Lucas Boyum sin resa mot att etablera sig inom senioreliten i Stand Up Paddling. Målmedveten träning och framgångsrikt tävlande både nationellt och internationellt med bland annat final i världscupen i seniorklass, en åttondeplats bland seniorerna på ICF-tävlingen i Falkenberg och dubbla silver samt brons i seniorklassen på SM.

18-åringen från Malmö SUP Club tilldelas utmärkelsen årets talang för 2023, grattis Lucas Boyum!

– –

Årets Ledare 2023 – Jenny Ferry, Umeå KK

Jenny har under flera år varit ordförande och ledare i Umeå KK. En ledarförebild som fått med sig flera medlemmar i UKK:s utvecklingsresa där de målmedvetet jobbar med ledarutbildning och attraktiva medlemsaktiviteter. På senare år har föreningen även inlett ett hållbarhetsarbete och under 2023 växlades arbetet upp i flera avseenden. Umeå KK testar och lär, utvecklar och inspirerar. Med nyfikenhet och medlemsvård i fokus driver de nu ett hållbarhetsarbete som är en förebild för såväl förbund som föreningar. Flera medlemmar är med och bygger föreningen, med Jenny Ferry som en mångårig, tydlig och inspirerande ledare.

Vi säger grattis till årets ledare 2023 som tilldelas Jenny Ferry, Umeå Kanotklubb.

– –

Samtliga pristagare kommer att uppmärksammas och hyllas vid lämpligt tillfälle under året och få ta emot ett diplom samt ett stipendium på 1000 kr.

Publicerad: 2024-03-16

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV