Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenska Kanotförbundet söker Landslagschef Sprint

Vi söker dig som brinner för ledarskapet, för att utveckla team och för kanotsporten. Dig som vill axla ansvaret och ser möjligheterna i rollen som ”Landslagschef Sprint”. Välkommen med din ansökan senast 5 juli.

Samtidigt som en spännande landslagssäsong är i full gång pågår ett parallellt arbete för att sjösätta en ny organisation med start hösten 2024. Siktet är inställt mot fullt lag och medaljer på OS och Paralympics 2028 och 2032 med fokus på besättning inom sprint.

Svenska Kanotförbundet söker landslagschef

Vi söker nu en landslagschef som brinner för ledarskapet, att utveckla team och kanotsporten, med huvuduppgift att leda landslaget mot nya internationella framgångar.

Annonsen som pdf – Svenska Kanotförbundet söker landslagschef sprint

I organisationen kompletteras landslagschefen av två förbundstränare. Tillsammans bildar ni det team som leder landslagsverksamheten. Verksamheten nationellt utgår från Elitcenter JKPG i Jönköping. Som landslagschef kommer du ges möjlighet att vara delaktig i rekryteringen av förbundstränarna.

Arbetsuppgifter

 • Leda seniorverksamheten både vad gäller ledarteam och aktiva.
 • Ansvara för en övergripande planering av seniorlandslagsverksamheten.
 • Ansvara för intern och extern kommunikation.
 • Ha en nära och kontinuerlig dialog med de aktiva och tränarna.
 • Mediaansvar.
 • Ansvar för uttagningskriterier, observationstävlingar och uttagningar.
 • Ansvara för planering, genomförande och utvärdering av internationella tävlingar, landslagsläger och tester inklusive resor, kost, logi, kläder och kanottransporter.
 • Huvudansvarig antidoping.

Kvalifikationer

 • God förmåga att leda, samarbeta och kommunicera.
 • Tränarkompetens på seniorelitnivå inom kanotsprint.
 • Erfarenhet av ledaruppdrag och av att utveckla team och människor.
 • Engelska i tal och skrift.
 • Högskoleutbildning är meriterande.
 • Körkort för tungt släp är meriterande.

Om tjänsten

Omfattning

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% mot OS i Los Angeles (1+3 år) med chans till förlängning. Uppdraget innebär resor samt kvälls- och helgarbete, men samtidigt stor frihet i hur arbetet läggs upp.

Tillträde och anställningsort

15 september 2024, eller enligt överenskommelse, med Jönköping som anställningsort.

Lön

Fast månadslön

Sista ansökningsdag 5 juli 2024

Skicka in CV och personligt brev till asa.eklund@kanot.com senast 5 juli 2024.
Intervjuer och referenstagning sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan även ske under ansökningstiden.

Frågor?

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
070-373 48 43

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-37 25 448

Varmt välkommen med din ansökan för att bli en del av oss i vårt gemensamma arbete i att förverkliga paddlingsdrömmar!

– –

Svenska Kanotförbundet

Svenska Kanotförbundet bildades 1904 och har sedan dess organiserat paddling i Sverige. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på framtiden. Vi samlar paddling i alla dess former och erbjuder verksamhet för ung som gammal, oavsett inriktning eller förutsättningar. Vår vision är Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar och de fyra kärnvärden som ramar in vår värdegrund utgörs av Hållbar, Trygg, Stolt och I täten.

Läs mer om oss, våra olika grenar och vårt arbete för att tillsammans förverkliga paddlingsdrömmar på kanot.com.

Slätvatten Elit

Slätvatten är Svensk Kanotförbundets största tävlingsgren och samlar grenarna sprint, parakanot och maraton. Landslagsverksamheten är framgångsrik och har både historiskt och i närtid skördat stora framgångar på stora mästerskap. Sedan starten har grenen parakanot funnits med inom ramen för sprintlandslagets tränings- och tävlingsverksamhet. I dagsläget har vi ingen etablerad parakanotist på internationell nivå, men det finns goda förhoppningar framåt. Maratonlandslaget står på egna ben med ett eget landslag och har egna internationella tävlingar, även om det är vanligt förekommande att enskilda aktiva ingår i både sprint- och maratonlandslaget.

Elitcenter JKPG

De senaste åren har förbundet etablerat Elitcenter JKPG – en satsning på att skapa en offensiv utvecklingsmiljö i världsklass. Valet föll på Jönköping och idag finns det en uppbyggd infrastruktur på plats. Ett dussin aktiva har flyttat till Jönköping och därutöver bedrivs stora delar av landslagets nationella samlingar med utgångspunkt från elitcentret. De kommande åren vill vi utveckla verksamheten ytterligare och utveckla Elitcenter JKPG ytterligare. En närvarande och stark ledar- och tränarorganisation som nyfiket och utvecklande jobbar nära varandra och de aktiva ser vi som en framgångsnyckel.

Elitcenter JKPG är en central del i förbundets satsning på en besättningsstrategi. Mot OS 2028 och 2032 finns en uttalad vilja att utveckla besättningspaddling, vilket är helt avgörande för att nå målet om fullt lag till OS. Det förutsätter ett medvetet och aktivt arbete från såväl landslagsledning som aktiva, en spännande resa för att ta Sverige tillbaka till toppen även i ett besättningsperspektiv. Nu formar vi den verksamhet, nya grepp och aktiviteter som ska ta oss dit. Det finns en intressant och inspirerad trupp med stor potential att bygga vidare utifrån, vi ser framemot utmaningen och resan tillsammans.


Publicerad: 2024-06-12

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV