Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Lyckat ungdomsläger i tre discipliner

Under valborgshelgen arrangerades för andra året i rad ett mulitbreddlägret för ungdomar 13–19 år av klubbarna i Sörmland. Och det blev ett lyckat läger!

Under tre dagar i slutet av april var det alltså åter igen dags det populära och lyckade mulitbreddlägret i Sörmland. Ett läger som riktar som till ungdomar som vill testa discipliner som man kanske inte kör i vanliga fall. Årets lägret anordnades av klubbarna i distriktet – Oxelösunds Kanotklubb, Linköpings Kanotklubb, Nyköpings Forspaddlare och Nyköpings Kanotklubb.

Helgen bjöd på kyligt väder med blåst och kallt vatten, men vad gör väl det när stämningen är på topp. Det bästa som finns är ju ändå när barn och ungdomar får en meningsfull fritid och ett intresse som är så roligt att man till och med trotsat väder och vind.

På lägret fanns det möjlighet att testa flera olika discipliner – kanotpolo, sprint, kanotslalom och fors. Alla ungdomarna provade på tre av dessa och tyckte att det var både roligt och lite läskigt, men kanske framför allt spännande att få prova på nya tekniker. Förutom rolig och utmanande träning bjöds det även på avslappnat häng och andra aktiviter – dels föreläsningen "Levla upp" med Caxton Njuki, dels "Hållbarhet och träningsmängd" med sjukgymnast Björn Fiander.

Varför mulitbreddläger?

Förslaget om ett multibreddläger kom från Svenska Kanotförbundet för några år sedan och klubbarna i Sörmland anammade idén. Att få prova på en ny teknik och disciplin gör att ungdomarna får en helt annan förståelse för varandras grenar. Kanske kan den som i vanliga fall tränar en disciplin med få utövare plötsligt få nya kompisar.

Tack!

Inget läger utan ledare, aktiva och andra som engagerar sig. Så en eloge till alla ledare från arrangerande klubbar som var med på de olika träningsplatserna. Självklart även ett tack till alla härliga och fina ungdomar från Katrineholms Kanotklubb, Bråvikens Kanotklubb Linköpings Kanotklubb, Gefle Kanotklubb, Nyköpings Forspaddlare och Nyköpings Kanotklub som var med och bjöd på sig själva.

Stort tack även till er andra som bidrog på andra sätt, bland andra – Sörmlands Sparbank, RF-SISU Sörmlandsdistriktet och Svenska Kanotförbundet.

Vill du vet mer?

Om du vill få mer information om lägret är du välkommen att kontakta Nyköpings Forspaddlare.

Marja Fiander
marja@fiander.se
070-827 62 28

Karin Fällman Lillqvist
070-256 32 98

Publicerad: 2023-05-05

Senast uppdaterad: 2023-05-05

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV