Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SM i Kanotpolo 1–2 juli på SM-veckan i Umeå

Just nu pågår SM-veckan 2023 och precis som i fjol finns kanotpolo med på programmet. Det är i lagunen vid mysiga Bölesholmarna, som ligger centralt i Umeå, som det ska göras upp om årets SM-medaljer i helgen. Och på damsidan finns utmanare som är sugna på att ta sitt första SM-guld.

Lagunen vid Bölesholmarna i Umeälven är tidernas mest oväntade SM-arena. Det är här som det ska avgöras vilka som blir årets SM-mästare i kanotpolo på söndag. Och det är inte bara en annorlunda arena, det är även ett spännande SM som väntar där känslan är att det kanske är nya klubbar som står högst upp på pallen när SM är över.

Gruppspelen körs på lördagen och under söndagen är semifinaler och finaler som gäller. Dam- och herrfinalen sänds på SVT Play – se nedan. Herrfinalen sänds även i SVT1.

SM – Damer

På damsidan är Skellefteå KK storfavoriter trots att de har aldrig vunnit SM tidigare. Är det i år som de ska få kliva högst upp? De senaste tre åren är det Luleå KF Isbrytarna som tagit hem guldet.

Lagen
Luleå KF Isbrytarna
Linköping KK
Skellefteå KK

SM – Herrar

Även på herrsidan kan Skellefteå överraska, men där är även Oxelösund en utmanare till de senaste årens topplag Linköping, Skellefteå och Luleå. 2022 vanns SM av Linköping.

Lagen
Linköpings KK
Skellefteå KK
Luleå KF Isbrytarna
Oxelösund KK

SM – Mix U21

U21 är mer öppet än någonsin med Skellefteå, Linköping och Luleå som alla har många U21 landslagspelare på både dam och herrsidan. Förra året var det Skellefteå som tog SM-guld.

Lagen
Skellefteå KK
Linköping KK
Luleå KF Isbrytarna

RM – Mix U16

I år är det första gången som tre klubbar har lag i RM för U16. Riksmästerskapen i U16 vann senast av Luleå. Kul att det finns ett underlag som fyller på uppåt.

Lagen
Luleå KF Isbrytarna
Linköping KK
Skellefteå KK

Följ tävlingarna

Spelschema, matchprotokoll och resultat hittar ni här.
Mer information finns på SM-veckans hemsida här.

LiveStream via Canoepolo Swedens Youtube-kanal.
Lördag
Söndag

SVT Play för SM-veckan hittar ni här.

SVT Sändningstider

SVT kommer att sända söndagens seniorfinaler, både herr och dam. Detta innebär att övriga klassers finalspel samt eventuella placeringsmatcher sker efter dessa finaler. SVT Play för SM-veckan hittar ni här.

11.30–12.10 SVT Play Kanotpolo, herrar
12.10–12.50 SVT Play Kanotpolo, damer

Kontakt

Eva Lindmark
evakanotpolo@yahoo.se

– –

SM-veckan

SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar. 2023 är det Umeå som är värdstad och datumen är 27 juni–2 juli.

SM-veckan är öppen för Riksidrottsförbundets medlemmar, 71 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 210 idrotter. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Sveriges Television är sändande bolag.


Publicerad: 2023-06-30

Senast uppdaterad: 2023-06-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV