Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Från vä. Nadja Hedlund, Elina Lundgren, Jinci Brettschneider, Julia Blom, Matilda Göterdal, Vilma Skagerstedt, Rebecka Ögren, Lovisa Ek.

Årets första turnering för damlandslaget

Förra veckan var det svenska damlandslaget i Schweiz för året första turnering – Amicizia Canoepolo Tournament 2–3 mars.

Årets första händelse för damlandslaget blev damturneringen Amicizia Canoepolo Tournamen i Zürich, Schweiz. Förra årets två lag Dam och U21 Dam, har till detta år blivit ett och fokus under turneringen låg framförallt på att få spelet att fungera. Det handlade mycket om att spela ihop sig och testa olika upplägg av spel och positioner.

Trots att det var första turneringen i denna lagkonstellation placerade sig damerna på en 6:e plats. Det finns mycket positivt att ta med sig, men det är även tydligt att laget behöver spela mer tillsammans för att hitta en samsyn för att kunna lyfta framförallt anfallet en eller två nivåer.

Härnäst väntar i april ett läger i Skellefteå där det ska slipas på det som framkom under turneringen. Efter det väntar sedan nästa turnering i Essen, Tyskland, under maj månad.

Här finns möjlighet att se vissa matcher i efterhand – Amicizia Canoepolo Tournament

Publicerad: 2024-03-06

Senast uppdaterad: 2024-03-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV