Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Här börjar dina paddlingsdrömmar

Att paddla är en mycket uppskattad aktivitet runt om i hela Sverige, och det är inte utan anledning. Det är ett perfekt sätt att utforska öar och skär eller spännande åar och kanaler. Längs vår långa kustlinje finns underbara skärgårdar där alla kan hitta en egen ö med magnifika tältplatser. Paddling ger möjlighet att fara på både korta och långa turer där kanotisten får uppleva skiftande miljöer och njuta av naturen. Det finns alltid mer att lära, och paddlingen blir roligare med mer kunskap, så varför inte gå en kurs?


Syftet med Svenska Kanotförbundets kvalitetsmärkning Godkänd Kanotcentral är att se till att det finns seriösa uthyrningar där kunderna får rätt utrustning och rätt guidning. När du anlitar en Godkänd Kanotcentral vet du att du får korrekt information och kan fortsätta paddla säkert, miljömässigt hållbart och med glädje.


Om du vill lära mer och väljer en utbildning hos någon av våra auktoriserade utbildare vet du att du får en utbildning av hög kvalitet och som är erkänd i branschen. Vill du gå en kurs inom Paddelpasset och examinera dig gör du det hos någon av våra kurs- och examinationsarrangörer.

 

Du kan läsa mer om vad utbildningarna innehåller på våra utbildningssidor.


Kontakt

Katinka Ingves
Verksamhetsutvecklare – Friluftspaddling
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03


Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Besök en av Svenska Kanotförbundets 78 godkända kanotcentraler eller några av våra andra anslutna uthyrare och du kan vara trygg i att säkerhet och information sköts korrekt. Kanotcentralerna har stor kunskap inom sitt område och ser till att du får uppleva naturen på ett roligt och säkert sätt.

Hitta auktoriserade utbildare

Här hittar du företag som erbjuder utbildningar, examinationer och upplevelser som kan få din paddling att utvecklas. Företag som är anslutna till Svenska Kanotförbundet har personal och godkända examinatörer som uppfyller förbundets utbildningsstandard.
Företagen kan även erbjuda turer, uthyrning och annan service.

I Kanotguiden kan du söka kanotcentraler, klubbar och leder – både i sjöar, åar och skärgårdar. Kanotlederna presenteras med längd, karaktär och en kort beskrivning. Om du vill kan du betygsätta lederna och beskriva hur du upplever dem. På Kanotguiden kan du även läsa om allemansrätten och hur du paddlar säkert.

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV