Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Foto Hans Janssen

Tre svenska lag på European Cup 15–16 juli, Tyskland

I helgen är det dags för säsongens andra ECA Canoe Polo European Cup tournament. Sverige ställer upp med tre lag – Senior Herrar, U21 Damer och Herrar.

I helgen kommer kanotpoloturnering European Cup spelas i tyska Essen. Turneringen spelas på fyra pitcher samt två pitcher som avsatta för uppvärmning och träning.

För svensk del finns tre lag på plats – Senior herrar, U21 herrar samt U21 damer. Det är första gången som Sverige ställer upp med U21-lag i en Europacup med undantag av 2012 då det genomfördes en Europacup i Nyköping. Och det är spännande möten som gäller för alla tre lag och första gången som dessa lag spelar mot andra U21-landslag.

U21 Herrar

För U21-herrarna så är de flesta spelare enbart 18 år, men har varit ute på internationella turneringar i två år. De förväntas få väldigt tufft i första omgången där de möter Frankrike, Italien, Storbritannien, Holland, Schweiz och Tyskland B.

U21 Damer

I U21-landslaget är de flesta spelare 18–21 år och en del spelare har tidigare erfarenheter från seniorsammanhang. I första omgången ställs U21-damerna mot Tyskland, Italien, Polen och Tjeckien. Framför allt mot Tjeckien borde man ha en bra chans.

Senior Herrar

Seniorherrarna har en mixad uppställning med både väldigt erfarna spelare och några debutanter i dessa sammanhang. I första omgången ställs seniorerna mot Tyskland, Storbritannien och Schweiz.

Lycka till!

Följ tävlingarna

LiveStream kommer att finnas på – https://youtube.com/@KRMEssen.

Vi hoppas som vanligt också sända själva på vår FB-sida – Kanotpolo – Svenska Kanotförbundet.

Kontakt

Eva Lindmark
evakanotpolo@yahoo.se

Publicerad: 2023-07-14

Senast uppdaterad: 2023-07-12

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV