Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Allemansrättsveckan 19–25 september

Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen och är en förutsättning för Sveriges rika friluftsliv, inte minst paddling. Därför vill vi vara med och uppmärksamma Allemansrättsveckan 19–25 september.

Mellan 19–25 september 2022 sluter det organiserade friluftslivet upp för att lyfta och sprida information kring allemansrätten. Kanotförbundet, tillsammans med Svenskt Friluftsliv och våra kollegor inom Turistföreningen, Sportfiskarna, Orienteringsförbundet och Friluftsfrämjandet, är övertygade om att genom ökad kunskapen om allemansrätten skapas bättre förutsättningar för fler att komma ut i naturen.

Inte nog med det – allemansrätten får en egen dag! Den 20 september instiftar Svenskt Friluftsliv för första gången Allemansrättens dag tillsammans med Generation Pep. Både Allemansrättsveckan och Allemansrättens dag planeras att bli årligen återkommande och förhoppningsvis kommer fler friluftsaktörer vilja haka på framöver. Målet är att få fler att komma ut i naturen, röra på sig och må bra.

Under veckan kommer bland annat flera medlemsorganisationer runt om i Sverige anordna aktiviteter kring allemansrätten. Kanotförbundets verksamhet genomsyras av allemansrätten i flera olika delar och för olika målgrupper. Under Allemansrättsveckan kommer vi att lyfta fram olika insatser som genomförts med fokus på allemansrätten under kanotsäsongen samt informera om allemansrätten i våra olika kanaler.

Du kan också vara med. Tagga dina eller föreningens aktiviteter i sociala medier med #allemansrättsveckan och #allemansrättensdag så hjälper du till att uppmärksamma allemansrätten och bidra till att fler inspireras att komma ut och röra på sig.

Mer information

Vill du veta mer hittar du hela pressmeddelandet från Svenskt Friluftsliv kring Allemansrättens dag här.

Mer information kring Allemansrättsveckan, informationsmaterial samt vad medverkande organistioner planerar för aktiviteter hittar du på Svenskt Friluftslivs hemsida här.

Publicerad: 2022-08-24

Senast uppdaterad: 2023-01-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV