Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Allemansrätten och paddling

Ny film om Allemansrätten och paddling

Allemansrätten ger oss en fantastisk möjlighet att komma ut i naturen. För oss som paddlar innebär det också att vi har ett ansvar att vara rädda om vår miljö, i och omkring vattnet. Därför har vi gjort en film som vi hoppas ska inspirera till en större medvetenhet och ett ökat ansvar för vår gemensamma arena – vattnet och naturen.

Svenska Kanotförbundet vill inspirera till ökad medvetenhet om vår miljö och informera om vårt gemensamt ansvar för att vara rädd om den. Detta budskap vill vi på förbundet sprida – till oss som paddlar, till dem som vi möter och de som kanske är nya i naturen. Därför har vi gjort en film som vi hoppas ska inspirera till en större medvetenhet och ett ökat ansvar för vår gemensamma arena, vattnet och naturen.

Filmen är producerad av Svenska Kanotförbundet med stöd från Naturvårdsverket och filmad av duktiga Fredrik Wahlén, själv aktiv kanotist och framgångsrik inom kanotslalom. Berättar gör Tessla Carlsson och övriga medverkande i filmen är också kanotister.

Du kan se filmen här – Allemansrätten och paddling

Svenska Kanotförbundet arbetar medvetet för att öka kunskapen om allemansrätten och miljön. Genom våra medlemmar och aktiva kanotister har vi en gemensam möjlighet att påverka för en mer hållbar framtid. Och att tillsammans förverkliga paddlingsdrömmar.

Välkommen ut på ett paddlingsäventyr!

Kontakt

Åsa Andersson
Utvecklare hållbarhet och friluftsliv
asa.andersson@kanot.com

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2023-08-02

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Åsa Andersson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV