Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Utombordsmotor fossilmotor klimatklivet

Stöd för klimatinvesteringar via Klimatklivet

Går er förening i tankarna att göra en klimatsmart investering, t.ex. att byta ut följebåtens bensinmotor mot en elmotor eller installera en mer miljövänlig uppvärmning på er anläggning?

Då finns det möjlighet att ansöka om stöd från Klimatklivet för klimatåtgärder, men det brådskar. Ansökan måste göras före den 29 september 2023.

Stödet som idrottsföreningar kan söka är kopplade till en fysisk investering som ger klimatnytta, exempelvis investeringar som leder till minskad energianvändning.

Det kan handla om ladd-stolpar, ändrad elanvändning (såsom solceller) eller andra investeringar i eller runtom idrottsplatsen. Idrottsföreningar kan få från 50 procent upp till 70 procent av investeringskostnaden i stöd, beroende på vilket område ansökan gäller.

Här hittar ni:

Projekt som är klara senast den 30 juni 2024 kommer hanteras först. Men det går även att ansöka om för projekt som har en längre genomförandeperiod. Ansökningsformulären finns tillgänglig från den 18 september. Ni hittar då in till ansökan via er länsstyrelse. Klimatklivet finansieras av Naturvårdsverket.

Kontakt

Åsa Andersson
Utvecklare hållbarhet och friluftsliv
asa.andersson@kanot.com

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2023-09-20

Senast uppdaterad: 2023-09-20

Författare: Åsa Andersson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV