Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Godkänd Kanotcentral – kvalitet, kunnande och kanotglädje

Att hyra en havskajak och bege sig ut i skärgården, paddla kanadensare på en slingrande å eller njuta av innerstan från en SUP – allt detta är möjligt tack vare allemansrätten. Om du hyr hos en Godkänd Kanotcentral får du inte bara en fantastisk upplevelse och rätt utrustning, utan även bra guidning och information kring säkerhet och miljö.

Godkänd Kanotcentral är en kvalitetsmärkning från Svenska Kanotförbundet med målet att det ska vara enkelt för alla att hitta seriösa kanotuthyrare. När du anlitar en Godkänd Kanotcentral säkerställer du att du som kund får förutsättningar att paddla säkert, miljömässigt hållbart och med glädje när du vill komma ut och njuta av en paddeltur.

En Godkänd Kanotcentral står för kvalitet, kunnande och kanotglädje både när det gäller bemötande, instruktioner och utrustning. Personalen har god lokal kännedom och kan ge dig de där värdefull tipsen som gör din tur extra njutbar – var de finaste rastplatserna finns eller den vackraste solned/uppgången. De kan också informera om spännande platser eller sevärdheter längs vägen.

Vad är en Godkänd Kanotcentral?

På Godkänd Kanotcentral finns uthyrning av en eller flera olika typer av kanoter – kajaker, kanadensare eller SUP. Utöver det kan du även förvänta dig att få rätt information och utrustning. Läs mer om Godkänd Kanotcentral.

 • Ett kompetent och personligt bemötande av personal med kunskap om paddling.
 • Personal som har kundkontakt har minst gult Paddelpass och turledare rekommenderas ha ledarutbildning.
 • Att du kan ställa frågor och får svar och instruktioner som utgår från dina behov och din nivå.
 • Kvalitet både gällande bemötande, instruktioner och utrustning.
 • Att få information och tips som främjar en säker och rolig paddlingsupplevelse med respekt för, och hänsyn till, djur och natur.
 • Personal som har kunskaper om paddling och säkerhet och kan ge dig rätt instruktioner för att du ska komma igång.
 • Hel och ren utrustning.
 • CE-märkta flytväster/räddningsvästar.
 • Kanoter som är i sjödugligt skick och flyter om den blir vattenfylld.
 • Tips på turer och kartor.
 • Säkerhetsinformation.

Hitta Godkänd Kanotcentral

Våra godkända kanotcentraler fyller en viktig roll genom att inspirera till unika naturupplevelser och genom att sprida information. För det är med kunskap och ökad medvetenheten kring allemansrätten som var och en, och vi tillsammans, kan ta ansvar för vår natur så att vi även i framtiden ska kunna förverkliga paddlingsdrömmar – stora som små.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring Godkänd Kanotcentral är du alltid välkommen att kontakta oss.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kontakta oss gärna på info@kanot.com.

Publicerad: 2023-09-18

Senast uppdaterad: 2023-09-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV