Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
MISTRA 2023

Hållbarhet och samverkan i fokus

Forskning, samverkan och aktiviteter i praktiken för ökad hållbarhet inom idrott och friluftsliv. Möten mellan forskare, myndigheter och frilufts-/idrottsorganisationer. Massor av idéer, tankar och möjligheter.

Detta stod i centrum när Svenska Kanotförbundet deltog i forskningsprojektet Mistra Sport and Outdoors programträff på Bosön under två dagar nu i veckan. Våra representanter Åsa Andersson, Eiler Jansson och Katinka Ingves var på plats och delade med sig av kanotperspektiv, tankar kring samverkansmöjligheter – och fick massor av nya idéer och kontakter med sig tillbaka.

Svenska Kanotförbundet är en av många organisationer som deltar i forskningsprogrammet, där vi framför allt är delaktiga i den lärandegrupp som berör hållbart användande av mark och vatten, kustlandskapet. Vi är även involverade i en utbildningssatsning inom lärandegrupp 1 kunskap och omvandling. Inom detta tema genomför kanotförbundet samt en forskningsgrupp en ”pilotutbildning” i maj.

Läs mer om kursen Miljöengagerad paddling här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1741415

Kanotförbundets medverkan i Mistra Sport and Outdoors är en del av vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer här: https://kanot.com/forbundet/centrala-projekt/mistra-sport--outdoor

Kontakt

Åsa Andersson
Utvecklare Friluftsliv och rekreation
asa.andersson@kanot.com
076-6395023

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV