Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nyheter Maraton

Välkommen till nyhetsarkivet för slätvattengrenarna maraton och shorttrack. Här hittar du nyheter om läger, tävlingar och andra spännande händelser från en av svensk kanot mest framgångsrika grenar.

Alla nyheter från hela vår verksamhet hittar du här.

 • Arrangera tävling 2024!

  Nu är det hög tid att anmäla intresse för att arrangera tävling inom slätvatten 2024.
 • Uttagningarna till 2024 års träningsgrupper presenteras

  Inför säsongen 2024 presenteras nu de uttagna träningsgrupperna för junior, U21 och senior i sprint och maraton. I samband med det presenteras även det uppdaterade stödprogram för seniorer som ska hjälpa svensk paddling att bli ännu bättre.
 • SKF:s elitsatsning för Junior och U21 uppdaterade

  Inför 2023/24 genomför vi några ändringar och skruvar i upplägget jämfört med tidigare år. Nu kan vi presentera de uppdaterade uppläggen och urvalskriterierna för SKF:s Elitsatsning för junior och U21.
 • VM-SILVER till Melina Andersson!

  Sveriges maratondrottning Melina Andersson, Bråvikens KK tar sin andra medalj på VM i Vejen, Dannmark. Stort grattis!
 • Dag 2 – VM Vejen

  Idag var det återigen dags för juniorerna. Moa Nilsson fick sällskap i kanoten av Tilde Nilsson när de gjorde upp i K2 på dsitansen 17 km på VM i Danmark. 2023 ICF Canoe Marathon World Championships pågår 28 augusti–3 september.
 • Starka insatser av de svenska parakanotisterna

  Under VM i maraton 28 augusti–3 september i Vejen, Danmark hålls även tävlingar i parakanot. Och det blev fina svenska framgångar för de tre paddlarna under fredagen – guld till Elina Waldén och brons till Jennie Hedrén Hasselros i damklassen Open. Rebecka Carlsson, Huskvarna Kanotklubb slutade fyra.

Publicerad: 2022-12-08

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Författare: Helene Ripa

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev