Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Årets Ledare – Årets Kanotist – Årets Talang

I samband med förbundsmötet som genomfördes idag presenterades mottagarna av 2022 års utmärkelser. Grattis till fyra välförtjänta pristagare – Björn Johansson och Christian Klahr (Årets Ledare), Melina Andersson (Årets Kanotist) och Eric Hedin (Årets Talang).

I samband med Förbundsmötet varje år offentliggörs vinnarna av förbundets utmärkelser, som består av tre kategorier: Årets Ledare, Årets Kanotist och Årets Talang. Det fanns många värdiga kandidater till samtliga utmärkelser, men slutligen föll valet på fyra ytterst välförtjänta personer som alla bidragit till härliga minnen, fin utveckling och inspiration under 2022. Stort grattis!

Årets Ledare 2022 – Björn Johansson och Christian Klahr

Utmärkelsen ”Årets ledare 2022” tilldelas en engagerad duo – två välbehövliga eldsjälar som med gott sällskap av andra engagerade ledare tillsammans förverkligar paddlingsdrömmar. Duon har under många år sett möjligheter, varit nyfikna, sökt samarbeten och drivit frågor, men framför allt får de saker att hända. Genom att själva ta på sig ledartröjan och gå i bräschen drar de med sig andra och bäddar för ett brett engagemang.

Några lysande exempel i närtid:

  • En uppstartad paraverksamhet lokalt i klubben
  • Ett engagemang för fortsatt föreningsutveckling i klubben
  • Stor delaktighet i arrangörsfrågor och engagerade barn- och ungdomsledare

Därutöver tog de för fem år sedan även initiativ att starta upp ett nationellt breddläger som lyckades tråckla sig igenom två pandemiår och förra året firade 5-årsjubiluem och fortsatt står starkt som en given höjdpunkt för många i samband med höstlov.

Vi säger grattis till årets ledare 2022 som tilldelas Björn Johansson och Christian Klahr, Huskvarna Kanotklubb.

– –

Årets Kanotist 2022 – Melina Andersson

2022 var i många stycken en svensk framgångssaga när det gällde den internationella elitverksamheten. Många av våra elitpaddlare stod för fantastiska prestationer och bjöd på upplevelser i världsklass, en säsong vi stolta kan blicka tillbaka på och inspireras av. En urstark kanotist med en sällan skådad kapacitet sticker ut lite extra.

Efter några år med ständig utveckling mot toppen blev 2022 en medaljfylld uppvisning med inte mindre än sju mästerskapsmedaljer:

  • GULD, SILVER och BRONS i seniorklassen på maraton-VM
  • Senior-GULD på maraton-EM
  • U23-GULD på maraton-VM
  • U23-medalj på både VM och EM i sprint

Årets kanotist 2022 tilldelas Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb. Stort grattis!

– –

Årets Talang 2022 – Eric Hedin

Med avstamp i en stor portion vilja för att utvecklas och träna hårt tar han steg för steg mot toppen. 2022 var inget undantag och under säsongen kom den första internationella mästerskapsmedaljen efter en magnifikt upplagd U23 VM-final på K2 1000 m som slutade med svensk silverglädje.

I världscupdebuten utmanade han även den etablerade världseliten på 5000 m och paddlade slutligen in på en fin sjundeplats. En frontpaddlare av rang som ingick i den svenska EM-kvartetten som blev sexa på K4 1000 m.

20-åringen från Karlstads Paddlarklubb tilldelas utmärkelsen årets talang för 2022, grattis Eric Hedin!

– –

Samtliga pristagare kommer att uppmärksammas och hyllas vid lämpligt tillfälle under året och få ta emot ett diplom samt ett stipendium på 1000 kr.

Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2023-03-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV