Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Uttagningarna till 2024 års träningsgrupper presenteras

Inför säsongen 2024 presenteras nu de uttagna träningsgrupperna för junior, U21 och senior i sprint och maraton. I samband med det presenteras även det uppdaterade stödprogram för seniorer som ska hjälpa svensk paddling att bli ännu bättre.

Efter en fin säsong med flera medaljer på internationella mästerskap är det nu dags att blicka fram mot 2024. Och det är ett spännande år som väntar, inte minst med tanke på OS i Paris nästa sommar. Redan nu har Sverige en kvotplats i K2 Dam och det finns chans på fler.

I dagarna presenterades uttagningarna till de olika träningsgrupper inför säsongen 2024. Träningsgrupperna ska erbjuda bästa förutsättningar för aktiva, inom olika distanser, att utvecklas över tid och i framtiden nå sin högsta potential. Grupperna är en del av en långsiktig satsning för att lyfta svensk kanot med sikte på fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt.

Uttagna aktiva

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring uttagningarna är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonerna i respektive pdf.

– –

SKF Stödprogram seniornivå

Inför 2024 har Svenska Kanotförbundet gjort justeringar i stödsystemet för U21, U23 och senior. Intention med det nya stödprogrammet är att utifrån en gemensam dialog med respektive aktiv/besättningsteam identifiera de stödinsatser som krävs för att ta nästa steg i sin utveckling. I och med att SKF, RF, SPK och SOK satsar på Elitcenter JKPG, och att där bygga upp en god utvecklingsmiljö på lång sikt, kommer det vara vissa fördelar med att utgå från Elitcenter JKPG.

I det uppdaterade stödprogrammet finns tre nivåer – Grund-, Talang- och Toppstöd. Respektive stöd finns i två versioner – en för dem som är antagna på Elitcenter JKPG och en för dem som valt sin hemma- och/eller studiemiljö.

Läs mer om SKF Stödprogram.

Kontakt

Vid frågor kring SKF Stödprogram eller Elitcenter JKPG.

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
073-331 19 77 alt 070-373 48 43

Publicerad: 2023-09-14

Senast uppdaterad: 2023-09-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV