Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tävlingsprogram 2024

Under hösten har slätvattenkommittén Bredd jobbat för fullt för att få ihop ett preliminärt tävlingsprogram för 2024 och nu är det här!

Det är internationellt ett späckat program, med landslagsmässigt viktiga tävlingar så som både OS-kval, OS och VM över icke-olympiska distanser på sprintprogrammet. Med tillhörande WC, EM och VM-tävlingar i maraton och sprintmästerskap för både junior, U21 och U23 har det varit extra knepigt att få ihop ett välbalanserat nationellt program, med så får krockar som möjligt.

Nationellt program

Det blir en blandad säsong med både välkända och nya arrangörer, med en sen säsongsöppning med Örebro Black River Games och deras maratontävlingar och populära kanotskytte.

Därefter följer två sprinttävlingar först med ett stopp i Nyköping, innan programmet beger sig norrut för en "dubbelortstävling" under fyra dagar i Hofors och Borlänge. Sist Borlänge KK arrangerade tävling var vid SM-tävlingarna i sprint 1998, så det är ett varmt välkommet tillbaka!

Lidköping välkomnas också tillbaka som SM-arrangör när SM i Maraton arrangeras på Lidan helgen innan midsommar, likaså Norrviken Runt som är tillbaka med sitt klassiska lopp i början av augusti.

Sommaren bjuder förutom på tävlingar i svenska ungdomscupen i Moälven och Lidköping med tillhörande ungdomsläger, på årets höjdpunkt vår SM-vecka i sprint i på Rocksjön med Huskvarna KK och Jönköping KK som arrangörer.

Säsongen avslutas med Boliden, tillbaka för en höstregatta i Nyköping och med avslut på Besättningsregattan i Katrineholm. För de äldre ser vi ett kärt återseende och sista avslut med den 10:e upplagan av AkterSnurren i Nyköping första helgen i oktober.

Tävlingsprogrammet

Ni hittar det programmet i en preliminär översiktskalender här Pdf, 321 kB..

Kontakt

Magnus Mattsson-Mårn
Ordförande Slätvattenkommittén Bredd
m.m-m@telia.com
070-331 19 77

Danny Hallmén
Utvecklare Svenska Kanotförbundet
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2023-11-30

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV