Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

EM-GULD till Melina Andersson & Johanna Johansson!

Efter en uppvisning i världsklasskapacitet var det till slut inget snack - Melina Andersson och Johanna Johansson dundrade hem EM-GULDET när K2-distansen avgjordes på EM i Kanotmaraton i danska Silkeborg, grattis!

Melina Andersson och Johanna Johansson stod för en prestation i världsklass när K2-distansen avslutade EM-tävlingarna i Kanotmaraton i Silkeborg, Danmark.

Svenskduon var bra med från start och en bit in i loppet hade en tättrio bildats med Sverige, Ungern och Spanien. Inför sista varvet ryckte svenskorna och fick en bra position inför det sista lyftet. I isättet efter det sista lyftet när endast ett kortvarv paddling återstod var dock ungerskorna offensiva och trängde sig in före svenskorna när de satte ner kajakerna i vattnet igen. Melina Andersson och Johanna Johansson höll sig kalla och kunde återta initiativet väl ute på vattnet igen. In mot mållinjen var Sverige klart starkast och de höll undan för ungerskorna och kunde vinna med knappa två sekunder. Spanien blev trea drygt tre sekunder bakom Sverige.

För svensk del, och inte minst för Melina Anderssons del, var segern extra skön. Hon vann U23-klassen i fredags men diskades efteråt efter att kanoten vägde för lätt. En oförklarlig miss som ryckte guldet ifrån henne. Åtminstone i resultatlistan, ungerskan som vann kom efteråt och gav Melina guldmedaljen. Det var knappast 0,2 kg för lätt kajak som gjorde att Melina vann även U23-klassen.

En guldglimrande avslutning på ett starkt svenskt mästerskap. En fantastisk guldprestation av två välförtjänta segrare i Melina och Johanna.