Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

LANDSLAG

Maratonlandslaget kommer att representera Sverige vid en rad olika tävlingar och mästerskap under året. Både juniorer, U23 och seniorer är aktuella vid olika tillfällen. Trupperna presenteras inför varje mästerskap efter en officiell uttagning av förbundskaptenen. Landslaget agerar för att erbjuda bästa förutsättningar för aktiva inom olika distanser att utvecklas över tid och prestera på absolut högsta nivå. Bland de som aspirerar på platserna finns både de som är etablerade och de vi tror ska ta våra framtida medaljer.

I maratonlandslaget representerar aktiva från junior-, U23- och seniorklass landslaget tillsammans och tävlar internationellt vid NM, världscupen, EM, VM och World Games.

Maratonlandslaget agerar för att erbjuda bästa förutsättningar för aktiva att utvecklas över tid och prestera både långsiktigt och på högsta nivå. Med en blandning unga och äldre mer erfarna aktiva står laget för en kultur där man hjälper och stöttar varandra oavsett ålder.

Träningssystemet

Sprint och Maraton har ett gemensamt träningssystem för U23- och seniorkanotister som stöttar aktiva med träningsförutsättningar, träningsläger och tränarkompetens över årsbasis. Truppen tas ut efter avslutad säsong utifrån en helhetsbedömning, där aktiva delas in i olika kategorier utifrån resultat, som avgör formen av stöttning.

Träningstruppen inför säsongen 2023 hittar ni här.

Uttagning till tävlingar

Maratonlandslaget deltar vid världscuper, EM, VM och World Games. För varje tävling sker separata uttagningar utifrån tävlingarnas syfte och truppen varierar därför ofta under året både i truppstorlek och fördelning av aktiva i olika klasser under olika mästerskap. Under aktuell information nedan presenteras uttagna trupper när det är aktuellt

Uttagningskriterier – länk kommer

Aktuell Information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Elitcenter JKPG

Under uppbyggnad – välkommen tillbaka!

Förbundskapten

Vakant


Publicerad: 2022-12-13

Senast uppdaterad: 2023-01-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Luleå i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev