Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Magnus Ljungberg – ny Förbundskapten för Maratonlandslaget

Nu är det klart att Magnus Ljungberg tar över som förbundskapten för Maratonlandslaget efter Danny Hallmén som kliver av uppdraget efter sju år.

Magnus Ljungberg, 34 år, kliver på uppdraget som ny förbundskapten för Maratonlandslaget med bred erfarenhet från såväl maraton som sprint både som aktiv och som mångårig ledare. Idag är 34-åringen från Malmö verksam som tränare och föreningsledare i Malmö KanotKlubb. Han har det senaste åren även varit ansvarig för U21-landslaget inom Sprint tillsammans med Susanne Gunnarsson. Till vardags är han lärare på gymnasienivå där han, sedan i höstas, jobbar på Malmö Idrottsgymnasium.

Inspirerande 2022 bäddar för spännande fortsättning

2022 blev en succésäsong som saknar motstycke och avrundade Danny Hallméns år som förbundskapten. Danny tog över kaptensrollen inför säsongen 2016 med målet att skapa drag runt maraton, göra det jäkligt roligt att vara med och på sikt vinna mästerskapsmedaljer. Med engagemang och målmedvetenhet har han skapat möjligheter att uppnå samtliga mål.

Maraton is back, och det med besked!

Steg för steg har verksamheten utvecklats och 2022 innebar proppen ur på samtliga plan. God stämning, offensiva aktiva och en hel hög inkasserade mästerskapsmedaljer. EM-Guld (Melina Andersson och Johanna Johansson i K2) och VM-Guld (Melina Andersson i K1) var två av topparna, därtill ytterligare medaljer på EM, VM och Världscup i både senior- och juniorklass.

Maratonlandslagets Jocke Lindberg, som Danny även coachar, tog dessutom VM-guld på K1 5000 m på Sprint VM 2022. En fantastisk ledargärning som dirigerat både laget och enskilda aktiva har nu lagt en god grund att bygga vidare på.

Magnus Ljungberg tar nu över och blickar redan fram emot en spännande säsong, där VM i Danmark (nästan hemmaplan!) utgör det stora huvudmålet.

– Jag ser framemot att få leda maratonlandslaget vidare. Jag är grymt imponerad över vad Danny har åstadkommit tillsammans med de aktiva och givetvis känns det som en stor roll att axla när jag nu tar över. Men framför allt ser jag det som en väldigt bra möjlighet att få fortsätta utveckla verksamheten efter framgångarna den senaste säsongen och jobba vidare tillsammans med både aktiva och de andra duktiga ledarna som redan finns i elitverksamheten inom slätvatten, säger Magnus.


Dag Johansson, generalsekreterare, gläds över rekryteringen av Magnus som ny kapten.

– I Magnus får vi en trygg ledare med bred erfarenhet som passar perfekt för rollen som maratonkapten. Hans mix av ledarskap på organisationsnivå, och på verksamhetsnivå som tränare, ger bra förutsättningar för att ta stafettpinnen vidare, sammanfattar Dag.


VM i Danmark huvudmål för 2023

VM i Danmark avgörs 28 augusti till 3 september i Vejen. De inledande dagarna är det Mastersklasser, där flera svenskar kommer att delta. Från torsdagen kommer sen landslaget med juniorer, seniorer och para (ny klass från 2022), att äntra VM-scenen under ledning av Magnus Ljungberg.

Mer info om VM i maraton 2023 finns här: https://www.canoemarathon.dk/.

Mer information

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Magnus Ljungberg
Förbundskapten Maraton
mange@paddelkraft.se
070-388 17 95

Publicerad: 2023-02-08

Senast uppdaterad: 2023-02-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV