Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för Nordiska Mästerskap i Malmö

Nu i helgen är det äntligen dags för maraton att dra igång tävlingssäsongen 2023. På kanalen i Malmö bjuds det på spännande race när Nordiska Mästerskapen avgörs 29 april–1 maj. Varmt välkomna att heja fram våra svenska kanotister!

2023 Nordic Championships Canoe Marathon öppnar på lördagen med försöksheat i Shorrtrack för att avsluta med finalerna på eftermiddagen – en häftig start på detta mästerskap och en riktigt publiktävling. Under söndagen är det dags för maratondistansen i K1 med bland annat en öppen paraklass och C1 utöver ungdom, junior, senior och masters. Tävlingarna avslutas på måndagen med K2 maratondistans.

I skrivande stund är 139 stycken paddlare anmälda som tillsammans gör 225 starter. På plats har vi flera spännande namn med bland andra dubbla världscupsguldmedaljören från 2022 – Ella Richter (Malmö Kanotklubb). Hon startar i D22 K1 maraton och möter Signe Claesson (Växjö Kanotklubb) och Ardis Luda (Lödde Kanotklubb). I D18 K1 hittar vi klubbkompisen Tilde Nilsson som tog ett starkt världscupsbrons förra året.

Axel Nilvéus Olofsson (Malmö Kanotklubb), som har visat på fin utveckling det senaste året, startar i H 18 K1 maraton och i K2 tillsammans med Arvid Söderman (Fagervik Kanotklubb). På herrseniorsidan K1 maraton hittar vi fyra svenskar anmälda, där Nils Vikander Karls (Örnsbergs Kanotsällskap) som utmanas av klubbkamraten David Krüger, Oskar Norstroem (Södertälje Kanotklubb) och inte minst surfskikompisen Axel Haglund (Malmö Kantoklubb).

Fler spännande svenska namn finns självklart med i startlistan, se nedan för mer information.

Följ tävlingarna

Om du inte har möjlighet att uppleva tävlingarna på plats finns det flera sätt att följa tävlingarna och hålla dig uppdaterad.

Program – här
Kartor över tävlingsområdet – här

Anmälda per klass – här
Startlistor och resultat – här

Följ tävlingarna live – SKF LiveStream

Du hittar även information på hemsidan för mästerskapet – 2023 Nordic Championships Canoe Marathon
Håll dig uppdaterad via FB-sidan – Nordic Championships Canoe Marathon 2023

Kontakt

Magnus Ljungberg
Förbundskapten Maraton
mange@paddelkraft.se
070-388 17 95

Publicerad: 2023-04-28

Senast uppdaterad: 2023-04-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV