Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Inbjudan SM i Shorttrack och Maraton

Helgen 19–20 augusti är det dags för SM i maraton och shorttrack vid Eklundsnäsbadet i Södertälje. Inbjudan ligger uppe – anmälan senast 6 augusti. Varmt välkomna!

Inbjudan som pdf hittar du här.

Det är anrika Kanotföreningen Kanotisterna i Södertälje som arrangerar årets SM i maraton och shorttrack. Tanken är att separerar klasserna under helgen och fördelar mellan lördag (Shorttrack) och söndag (Maraton), för att på så sätt få jämt antal kanotister per dag.

Tävlingen är även en SUC- och JUC-deltävling. Det kommer även arrangeras av form SUC-långlopp för K1/K2 under helgen, där vi återigen provar tävlingsformen "Jaktstart" baserat på seedningslopp. Observera att mixade Klubb-/Kön-/Åldersbesättningar är tillåtna.

Tävlingen är sanktionerad av Svenska Kanotförbundet och följer de Tävlingstekniska regler för kanotmaraton. Tävlingen kommer vara öppen för deltagare med utländskt medborgarskap, dock deltar/tävlar man utom SM och samma regelverk gäller.

Mer information

Ni hittar mer detaljerad information kring tävlingen, banor, lyftinformation och helgen på arrangörens hemsida – Kanotföreningen Kanotisterna.

Startlistor och resultat kommer att publiceras via RaceManager löpande under helgen. Tävlingen kommer att vara "papperslös".

Anmälan

Anmälan görs via RaceManager snarast, dock senast den 6 augusti 2023.

Kontakt

Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta arrangören på sm@kanotisterna.se.

Tävlingsledare

Mats Jentzen
mats.jentzen@kanotisterna.se
070-647 13 78

Vi hälsar samtliga tävlande, ledare och publik hjärtligt välkomna!

Publicerad: 2023-07-31

Senast uppdaterad: 2023-08-17

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV