Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Deltagarna möttes av utmanade väder och vattendränkta åkrar.

Internationell premiär i Amsterdam

I helgen avgjordes den 50:e upplagan av Amsterdam Waterland Marathon i riktigt tuffa förhållanden. Åtta svenska kanotister var på plats med bland annat en vinst i juniorklassen genom Moa Nilsson från Lödde KK.

Den 20 april var det dags för säsongens första riktigt stora internationella maratontävling – Amsterdam Waterland Marathon. Loppet i paddlas i trånga kanaler och små bäckar i Amsterdams norra delar. Över 100 kanotister trotsade de tuffa väderförhållandena med stormbyar, hagelstormar och kraftiga regnskurar som visade sig vara en riktig utmaningar för paddlarna. Lyften genomfördes direkt upp genom vassen och löpningen var krävande över blöt åkermark där vissa avsnitt nästan inte kunde skiljas från kanalerna på grund av ihållande regn de senaste veckorna.

Svenskt deltagande

Sverige deltog med åtta kanotister som kämpade fint i de tuffa förhållandena. Allra bäst gick det för junioren Moa Nilsson, Lödde Kanotklubb som vann juniorklassen med en tid som räckte till en 11:e plats i seniorklassen.

Axel Haglund, Malmö KK
Ella Richter, Malmö KK
Elsa Ohrås, Malmö KK
Ivan Krüger, Malmö KK
Malte Ohrås, Malmö KK
Moa Nilsson, Lödde KK
Nils Vikander Karls, Örnsberg KS
Tilde Nilsson , Malmö KK

Ta del av alla resultat och läs mer om loppet på arrangörens hemsida här.

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV