Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nysatsning på utbildare som ska utbilda våra blivande ungdomsledare

Är du en av kanotförbundets kommande utbildare? Anmäl ditt intresse senast 20 oktober!

Nu initierar Svenska Kanotförbundet en satsning med målet att få fler utbildare som kan utbilda våra föreningars blivande ungdomsledare genom utbildningen Lekande Kanot, hålla i teknikkliniker och vår kommande kanotskoleledarutbildning. Vi söker dig som vill växa in i en utbildarroll och bidra till att stärka en viktig del av ledarskapet inom svensk kanot.

Du får kompetens och behörighet att

  • Leda SKF:s grundläggande kanotledarutbildning Lekande Kanot, som riktar sig till blivande barn- och ungdomsledare. Utbildningen är en del av SKF:s första tränarsteg ”Tränare 1”.
  • Leda vår teknikspecifika endagarsclinic; Teknikklinik
  • Leda vår kommande Kanotskoleledarutbildning med bas i PaddlePower

Utbildarutbildning 2023–2024

Utbildarutbildningen kommer att bestå av tre fysiska träffar:

  • Träff 1: Ljungsbro 2-3 december 2023
  • Träff 2: Bosön 19-21 januari 2024 (I samband med Kanotkonventet 2024)
  • Träff 3: Plats ej bestämd, april 2024

Vid behov kommer ett par kortare digitala möten komplettera de fysiska träffarna.

Ekonomi

Utbildarutbildningen är kostnadsfri.

Efter genomförd utbildarutbildning förväntas du genomföra 1–2 utbildningar/år. Plats och tid bestäms i dialog med SKFs utbildningsansvariga. Som utbildare får du ett arvode per genomförd utbildning och möjligheter till fortsatt utveckling och vidareutbildning inom ramen för SKF:s utbildningsverksamhet.

Antagning/Urval

Antalet utbildare är begränsat till en grupp på max 10 personer. SKF beslutar vem som ges möjlighet att delta i omgång 1. Vid behov kommer fler utbildarutbildningar att genomföras med nya personer. Vid antagning till utbildarutbildningen kommer vi att sträva efter en god blandning av personer med olika kön, ålder, geografisk spridning, grentillhörighet och givetvis en bedömd potential som utbildare.

Lekande Kanot är inte grenspecifik och vi uppmuntrar intresseanmälningar för att bli utbildare inom flera olika grenar. En anpassning sker beroende på vilken miljö målgruppen främst har verksamhet i (slätvatten, fors, hav) men grunden är densamma oavsett gren.

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse till någon av våra kontaktpersoner nedan, genom att kort beskriva vem du är, varför du vill bli utbildare för SKF och vilka egenskaper och erfarenheter du har med dig i ett eventuellt utbildaruppdrag.

Vi vill ha in anmälan senast 20 oktober.

Kontakt

Danny Hallmén
Utvecklare
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Johan Nilsson
Utvecklare
johan.nilsson@kanot.com
070-727 54 90

Publicerad: 2023-09-28

Senast uppdaterad: 2023-09-28

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV