Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Starta en kanotförening

Den formella proceduren för att starta en ny kanotförening är enkel. Det enda som egentligen behövs är en grupp människor bestämmer sig för att starta en förening. Man genomför ett bildandemöte där det ska föras ett protokoll, upprättas en närvarolista samt att föreningens stadgar ska antas. Efter det är föreningen bildad.

Bli medlem i Svenska Kanotförbundet

För att bli medlem i Svenska Kanotförbundet behöver ni skicka in protokoll, närvarolista och stadgar till Riksidrottsförbundet, RF. Därefter ska RF och SKF godkänna ansökan och det går på några dagar om allt är i sin ordning. Anledningen till att en förening inte skulle bli godkänd beror oftast på att någon uppgift saknas i stadgar eller bildandeprotokollet. En annan orsak kan vara att föreningens namn inte följer de regler RF satt upp. Man får då möjlighet att justera de uppgifterna på ett nytt möte och sedan skicka in kompletteringarna.

Nedanstående länkar ger information om vilka punkter som behöver finnas med i bildandeprotokollet, regler för hur ett föreningsnamn ska vara utformat samt ett förslag på normalstadgar för idrottsförening.

Vad innebär medlemskap i SKF?

Läs mer under "Medlemskap i SKF" för att ta reda vad det innebär att vara medlemsförening i SKF.

Kontakt

Hittar ni inte det ni söker, eller har funderingar om medlemsskap eller andra föreningsfrågor är ni välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Föreningsutveckling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kan du alltid kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2022-12-18

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev