Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Medlemskap och förmåner

Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar – det är Svenska Kanotförbundets vision och vår strävan i allt vi gör. Kanotförbundet omfamnar all slags paddling. Vi har central verksamhet inom såväl frilufts- och rekreationspaddlingen som motions- och tävlingspaddling. Vi jobbar aktivt med att skapa goda förutsättningar för paddling i olika former och är en stark röst för att värna paddlingsintressen.

Våra medlemmar utgörs av de föreningar som ansluter sig till kanotförbundet. Föreningarna består i sin tur av de personer som väljer att bli medlemmar. Idag samlar vi 121 föreningar och totalt närmare runt 24 000 medlemmar. Oavsett vem du är, eller vad du vill med din paddling är du välkommen att vara en del av svensk paddling.

Bli en del av svensk kanot

Om ni ännu inte har bildat en förening så är det första steget innan ni kan söka medlemskap i förbundet. Om ni redan är en förening är det enkelt att ansluta sig till kanotförbundet.

Varför ansluten till Svenska Kanotförbundet?

Som ansluten förening till Svenska Kanotförbundet är ni en del av svensk paddling och bidrar till att utveckla både verksamheten och förutsättningar för paddling. Som ansluten förening får man direkt tillgång till flertalet erbjudanden och funktioner från RF samt SKF.

Vad kostar det?

Första året betalar föreningen ingen medlemsavgift till förbundet. Från år två gäller den avgift som fastställs av årsmötet, för närvarande gäller en grundavgift på 200 kr + 84 kr/medlemsadress.

Vad ingår?

Som medlem i Svenska Kanotförbundet får föreningen tillgång till flera funktioner och olika stöd från RF och SKF.

Genom medlemskap i SKF erbjuds ni som förening även möjlighet att:

 • Ta del av stöd, såväl ekonomiskt som personellt, för olika insatser – bidrag till utbildningsverksamhet, bidrag och kompetens kopplat till anläggningsfrågor, bidrag för arrangemang av olika slag med mera. Läs mer om ekonomiska stöd och administrativt stöd.
 • Teckna centralt avtalad kanotförsäkring via Alandia. Försäkringen kan tecknas både för klubbens egna kanoter samt för medlemmars privatägda kanoter. Läs mer om försäkringen.
 • Teckna licensförsäkring för sina medlemmar – en olycksfallsförsäkring via Folksam som gäller vid träning och tävling samt resa till och från dessa aktiviteter. Läs mer om licensförsäkring.
 • Delta i Svenska Kanotförbundets sanktionerade tävlingar, till exempel SM eller riksmästerskap.

Rabatter och förmåner

Svenska Kanotförbundet erbjuder bland annat rabatt på våra egna utbildningar, men även förmånliga priser inom andra områden tack vare samarbeten med externa partners. Som medlem i en förening har även du som privatperson möjlighet att ta del av vissa erbjudanden.

Rabatt på utbildningar m.m.

 • Rabatterade priser på kanotförbundets olika ledarutbildningar och andra sammankomster – säkerhetsutbildningar, Havskajakledare, kanotförbundets ledarläger, det årliga kanotkonventet och mycket mer.
 • Rabatterade priser på Paddelpasset

Erbjudanden

 • Tännäskröket – 20% på allt boende 21 dec 2023–30 sep 2024
  Erbjudande på boende i Tännäskröket i Funsfjällen under säsongen 2023/24.
  Läs mer om erbjudandet här Pdf, 1 MB..

RF har dessutom slutit rikstäckande avtal med olika partners som erbjuder idrottspriser med rabatter och förmåner på en mängd produkter och tjänster.
Alla RF:s rabatter och förmåner hittar du här.

Resor

Boende och konferens

Övrigt

Kontakt

Vill ni veta mer om de mervärden som följer med medlemskap i Svenska Kanotförbundet eller har ni frågor kring hur en förening bildas eller ansluts till förbundet är ni varmt välkomna att kontakta oss. Vi finns här för er skull och brinner för paddling och föreningsverksamhet!

Johan Nilsson
Föreningsutveckling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Dag Johansson
dag.johansson@kanot.com
073-331 19 79

Publicerad: 2023-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-27

Författare: Helene Ripa

MEDLEMSFÖRMÅNER
Miljöbild drakbåt på sjö med skog i bakgrunden

Boende & konferens

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV