Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Anläggning

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet och en förutsättning för att svensk kanot ska växa och utvecklas. Att anläggningar för vattenidrott ska finnas i hela landet är viktigt och genom att samarbeta och dela med oss av smarta lösningar så kan anläggningar bli bättre och samtidigt tillgängliga för fler.

Paddling fyller en funktion inte bara för den som är medlem i föreningen. En anläggning uppmuntrar till spontan aktivitet för alla och just motion och friluftsliv på vattnet är mer populärt än någonsin.

Arena Vattnet

Arena Vattnet är ett samarbete mellan sex svenska idrottsförbund för vatten idrott – kanot, segling, issegling, rodd, vattenskidor och wakeboard samt motorsport på vatten. Det är ett gemensamt initiativ för att tillsammans utveckla nya koncept för samverkan och skapa framtidens anläggningar med fokus på multifunktion och hållbarhet. Vi tror på de ideella idrottsföreningarnas kraft och på mer samverkan med kommuner.

Tillsammans kan vi skapa fantastiska anläggningar för idrott, motion och friluftsliv på vattnet.

Anläggningsbidrag

För att öka tillgång och tillgänglighet till anläggningar och idrottsmiljöer avsätter Riksidrottsförbundet (RF) årligen medel till ett anläggningsstöd. Utöver RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka för anläggningar och idrottsmiljöer från flera organisationer och myndigheter.

Goda exempel

Bli inspirerad av exempel från verkligheten där föreningar har skapat anläggningar som bjuder in till aktivitet. Det är föreningar som ökat tillgängligheten och en inkluderande verksamhet – allt från barn och unga till 65+ och personer med funktionsnedsättning.

Kontakt

Hittar ni inte det ni söker eller har frågor är ni välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & träning
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV