Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Collage med vattenidrotterna rodd, kanot, segling.


Arena Vattnet – framtidens anläggningar

Arena Vattnet är ett samarbete mellan sex svenska idrottsförbund för vatten idrott – kanot, segling, issegling, rodd, vattenskidor och wakeboard samt motorsport på vatten. Det är ett gemensamma initiativ för att tillsammans utveckla nya koncept för samverkan och skapa framtidens anläggningar med fokus på multifunktion och hållbarhet. Vi tror på de ideella idrottsföreningarnas kraft och på mer samverkan med kommuner.

Tillsammans kan vi skapa fantastiska anläggningar för idrott, motion och friluftsliv på vattnet.

Konceptmaterial

Efter projektet sammanställdes en rapport med ett gediget material som kan användas som stöd för både förening eller kommun. Konceptmaterialet "Bygga för idrott på vattnet" passar utmärkt som underlag för diskussion eller projektering oavsett projektets storlek.

Läs den fullständiga rapporten och ta del av konceptmaterialet ”Bygga för idrott på vattnet” – antingen som pdf-fil för nedladdning eller genom att beställa som trycksak.

Rapporter

Sedan starten 2021 har projektet Arena Vattnet, tillsammans med de olika medverkande vattenidrotterna, även släppt två rapporter – dels om föreningarnas anläggningssituation, dels om vattenidrotternas generella anläggningsbehov och möjligheter att skapa multifunktionella gemensamma lösningar.

Kontakt

Kontakta gärna Anette Önerud med frågor gällande er klubbanläggning, eller för att få tips och underlag för att komma igång med egna projekt.

Anette Önerud
anette@ssf.se


Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV