Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Trygg idrott För alla

I Svenska Kanotförbundets verksamhet ska alla känna känna delaktighet och gemenskap, vara välkomna och känna sig trygga. Idrott ska kännas meningsfullt och sprida glädje, och i bästa fall ge vänner för livet. En plats med möjlighet att utvecklas både fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt – i sin egen takt och efter sina förutsättningar.

Det förutsätter ett aktivt arbete med tränar- och ledarkulturer samt med att översätta värdegrunden i konkreta beteenden. Det kräver också ett kontinuerligt arbete med strukturer och rutiner i syfte att förebygga och åtgärda otrygghet.

Men trygg idrott innebär också att minimera skador och olyckor. Svenska Kanotförbundet arbetar kontinuerligt med att främja en trygg och säker paddling genom att dels bredda vår kunskap, men även erbjuda utbildningar för er säkerhet. Våra säkerhetsutbildningar hittar du här.

Välkommen att ta del av information som kan ge stöd och hjälp i arbetet med att skapa en trygg idrott för alla.

Kontakt

Om du har några funderingar kring trygg idrott eller vill prata om något som du upplevt är du alltid välkommen att kontakt oss.

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2022-12-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV