Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Visselblåsartjänsten

Visselblåsartjänsten ska normalt inte användas för ärenden som handlar om avvikelser från en förenings eller förbunds värdegrund. I första hand ska en medlem som misstänker avvikelser från värdegrunden alltid vända sig till föreningens styrelse. I en förening ansvarar medlemmarna och, ytterst, den valda styrelsen för att föreningen följer idrottsrörelsens värdegrund. Svenska Kantoförbundet finns som stöd och hjälp om du inte får gehör hos den egna föreningen och/eller styrelsen.

Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten finns en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom idrotten. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för hela idrottsrörelsens verksamhet.

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt.

Rapportera till visselblåsartjänsten

Du rapporterar enkelt och tryggt genom att följa instruktionerna i webbformuläret. Rapporteringen sker genom en krypterad webbsida hos Whistleblowing Centre. När du har skickat ditt meddelande får du ett ID och lösenord på skärmen. Spara dem säkert. Du är anonym i den fortsatta dialogen. Inom 10 dagar kan du läsa en eventuell följdfråga eller ett svar från oss.

Kontakt

Om du har några funderingar kring vem du ska vända dig till eller har andra tankar är du alltid välkommen att kontakt oss.

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV