Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nytt stöd – fler äldre i rörelse

RF har initierat ett nytt verksamhetsstöd för att nå fler äldre. Mellan den 15 mars och den 30 april kan föreningar söka om ett engångsstöd på 3000 kronor, men det finns möjligheter att få fortsatt stöd för en långsiktig satsning på äldre.

Syfte med stödet är att ge föreningar som bedriver, eller önskar bedriva verksamhet där aktiva i åldern 65 år eller äldre deltar, förutsättningar att utveckla just den verksamheten.

Det nya stödet syftar även till att hitta de föreningar som vill utveckla verksamheten och att identifiera vilka utvecklingsbehov som finns för att fler äldre regelbundet ska kunna (börja och/eller fortsätta) delta i föreningens aktiviteter. Genom att söka detta första stöd kommer att ni ha möjligheten att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre genom olika stöd från idrottsförbunden och RF-SISU distrikt fram till 2025.

Läs mer om stödet på RF:s hemsida här eller via länken nedan.

Ansökan

Ansökan om verksamhetsstödet görs hos RF i idrottens verksamhetssystem IdrottOnline under idrottsmedel. RF kommer att behandla ansökningarna löpande och de först inkomna ansökningarna kommer att prioriteras. Endast en ansökan per förening och utbetalning sker till IF:s plus- eller bankgirokonto.

Ansökan kan göras mellan 15 mars–30 april 2023.

Kontakt

Har ni frågor kring stödet för äldre eller har andra funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Danny Hallmén
Utvecklare tävling & para
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2023-03-29

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV