Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Västerbottens tre klubbar paddlade ihop

Med bidrag från Svenska Kanotförbundet anordnades helgen 18–20 augusti 2023 en träff där drygt trettio deltagare från tre föreningar samlades för att paddla tillsammans i Åmsele.

Initativtagare till samlingen var de tre föreningarna Skellefteå Kanotklubb, Umeå Kanotklubb och Åmsele Forspaddlar – alla med olika discipliner inom kanot. Tanken med samlingen var att "Tillsammans blir vi bättre paddlare" och alla åldrar och erfarenheter välkomnades i inbjudan med enda kravet att man är vara medlem i någon av Västerbottens kanotföreningar.

Helgen planerades utifrån att det ska vara roligt att testa varandras discipliner, umgås och utbyta erfarenheter. Det betyder inte att man ska byta gren, utan snarare inspireras av vad de olika disciplinerna har att erbjuda. En fördel med ett gemensamt läger är att det blir enkelt att få tillgång till en massa utrustning och framförallt kunskap.

Maria Lindgren, ordföranden i Åmsele Forspaddlare, var huvudansvarig för träffen och hon var fantastisk glad att träffen äntligen gick att få till efter år av pandemi.

– Sol, varmt i både luften och vattnet, en massa glada kanotister som testar olika grenar och att det sammanfaller med Nationalälvens dag. Det kan inte bli så mycket bättre, säger Maria glatt.

Kort summering av helgen

Fredagen var ankomstdag och deltagarna droppade in vid middagstid för att installeras på Åmsele Camping.

Under lördagen bjöd Åmsele FP "prova-på" i disciplinen forspaddling, men även forssimning. Det pratades även kring hur kul det är att Skellefteå KK har kanotpolo och lite hur just den sporten är uppbyggd. Efter lunch var det dags att testa på kanotpolo och det hanns även med lite turpaddling. I samband med detta blev det även bad – allt vatten är inte forsande i Åmsele, älvssystemet har många ansikten. Kvällen avslutades med att en handfull deltagare åkte och kollade på när Maria och Johannes paddlade i Mårdseleforsen, där det däremot är härligt forsande vatten.

På söndagen åkte hela gänget till Mårdsele för fika, umgås och bada inne i deltat.

Manne Stenström, inbiten sprintkanotist och ansvarig från Umeå Kanotklubb , summerar helgen där det fanns möjlighet att prova så många olika discipliner.

– Att testa olika kanotdiscipliner med andra likasinnade i solsken, det borde vi göra varje år! Att ha utrustning hemma för kanotpolo, fors, sprint och havskajak är ju inte något man behöver äga själv, det är precis såhär vi klubbar kan jobba.

Tack

Stort tack till alla som deltagit, planerat, engagerat sig på olika sätt och inte minst Åmsele Camping.

Text från Umeå KK:s hemsida

 

Publicerad: 2023-08-31

Senast uppdaterad: 2023-08-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV