Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Projektstöd för föreningar 2024

På Kanotkonventet i januari kommer kanotförbundets olika ekonomiska projektstöd för föreningar presenteras, men redan nu släpper vi ett av dem!

Under 2023 fördelade kanotförbundet 788 000 kr bidrag för olika förenings- eller arrangemangsstärkande aktiviteter. Nu närmar sig 2024 och ett nytt spännande år med möjligheten att förverkliga paddlingsdrömmar närmar sig.

Ramarna och riktlinjerna för 2024 års ekonomiska projektstöd sökbara för föreningar anslutna till kanotförbundet kommer presenteras på kanotkonventet 19–21 januari på Bosön, men redan nu släpper vi information om ett – ”Föreningsutveckling 2024”

Projektstöd: Föreningsutveckling 2024

Det här stödet riktar sig till föreningar som vill utveckla sin organisation eller verksamhet, genom inspiration från andra föreningar och ett aktivt arbete för att engagera sina medlemmar. Projektstödet är uppbyggt på två delar; deltagande på kanotkonventet och fortsatt föreningsutveckling i processform.

Kanotförbundet tror på och ser kanotkonventet som ett viktigt tillfälle för vidareutbildning och inspiration. På konventet förväntas föreningens deltagare få inspiration för sin utveckling oavsett om föreningen är nystartad, vilande, omstartad eller välutvecklad. För att ta del av projektstödet ska föreningen ha deltagare anmälda till föreningsutvecklingsspåret.

Den andra delen i stödet är kopplad till att vi ser värdet att i utvecklingsarbetet görs i processform. Konkret innebär det antingen att bjuda in till och sitta ner i sin förening och diskutera hur just ni vill utveckla er förening, eller fortsätta en redan startad processaktivitet i er utvecklingsplan.

Riktlinjer

  • Total summa att söka är max 7 000 kr/förening (räknat på 2 deltagare i föreningsutvecklingsspåret, 3 500 kr om 1 deltagare).
  • Anmälan till Kanotkonventet sker senast 1/12
  • Ansökan görs via föreningens IdrottOnline-sida under våren 2024
  • Etablerad samverkan med föreningens RF-SISU distrikt
  • Utbetalning sker efter att ni och RF-SISU bekräftar en startad processaktivitet (senast 30/5 2024).

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Utvecklare förening & träning
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2023-11-20

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV