Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Godkänd kanotcentral och allemansrätten

Säker kanotverksamhet 24 april 2024

Vem har koll på flytvästarna och vem har gått säkerhetsutbildning? Svenska Kanotförbundets nya handledning innehåller allt du behöver veta för att få ordning på rutinerna runt säkerhet.

De flesta kanotister gör kontinuerligt riskbedömningar och säkerhetsplaner, kanske ofta utan att reflektera djupare över det. När vi ger oss ut på en tur eller håller en kurs, så har vi redan funderat på frågor om risker och säkerhet. Det finns många bra anledningar att systematisera och strukturera säkerhetsarbete. Oavsett om det handlar om kommersiell eller ideell verksamhet är det viktigt att ha ”på papper” att det finns en dokumenterad rutin för säkerhetsarbetet.

Säkerhet innebär olika för olika verksamheter. Föreningen som ordnar skärgårdstur med övernattning har ett helt annat säkerhetsbehov än föreningen som kör träning på kanalen med följebåt.

I Svenska Kanotförbundets webbinarium om vår reviderade Säkerhetshandledning kommer Anders J Johansson att gå igenom innehållet, hur du kan arbeta med handledningen och anpassa den för din verksamhet.

  • Vilka personer behöver involveras?
  • Vad ska ägare respektive styrelse ha koll på?
  • Vad innebär säkerhetsplanen för havskajakledaren som ska hålla kurs och tur för medlemmarna?

Anders J Johansson ingår i Svenska Kanotförbundets Säkerhetsgrupp. Säkerhetsgruppen arbetar brett med säkerhetsfrågor. Under många år har Anders också varit en av förbundets utbildarutbildare. I sin egen förening, Kanotföreningen Öresund, är Anders aktiv som utbildningsansvarig.

Information

Öppet för Godkända Kanotcentraler, SKF-anslutna föreningar, SKF Auktoriserade utbildare
Onsdag 24 april kl. 19.00–20:30
Teamslänk fås i samband med anmälan.

Anmälan

Senast 19 april till Katinka Ingves för att få Teams-länk.
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV