Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nya förbundskaptener för drakbåtslandslaget

Nu är det klart att duon Frida Johansson och Emil Zeidlitz kliver in som förbundskaptener för drakbåtslandslaget efter Elin Thulin. Vi välkomnar dem och ser fram emot en spännande säsong.

Det blir en duo som tar över förbundskaptensrollen för U24 och seniorlandslaget i drakbåt efter Elin Thulin. Landslaget har haft fina framgångar under Elins ledning, inte minst 2022 då drakbåtslandslaget tog fem medaljer på EM i spanska Banyoles. På VM i Pattaya, Thailand i augusti förra året blev det inga medaljer, men som alltid finns det erfarenheter och lärdomar att ta med sig, något som de nya kaptenerna är taggade på inför kommande säsong.

Emil Zeidlitz

Emil Zeidlitz har en bred erfarenhet inom kanot. Han började som tävlingskanotist inom sprint innan han bytte till kanadensare. Men det stannade inte där, utan han switchade en gång till och har sedan några år tillbaka varit aktiv inom drakbåt. Emil är 28 år, kommer från Haninge och paddlar för Örnsbergs Kanotsällskap.

Frida Johansson

Frida Johansson har även hon testat på olika idrotter, flera utanför kanoten. Hon har spelat både fotboll och innebandy, men tog upp paddling och drakbåt i samband med en skada 2017 och har varit kvar sedan dess. Frida är 25 år gammal och paddlar för Kungälvs Kanotklubb.

"Vi har fått äran att ta över seniorlandslaget nu efter Elin, Ludvig och Tobias. Det är stora skor att fylla, men vi hoppas på att det ska gå bra och att ni är många som vill fortsätta resan med oss. Vi söker också efter en lagledare som kan hjälpa oss med saker runt omkring läger och tävlingar, så är det någon som känner sig manad är det bara att höra av sig!", säger Emil.

Vi säger varmt välkomna till Emil och Frida och ser fram emot en spännande säsong med bland annat VM i Puerto Princesa, Filippinerna i slutet av oktober.

Kontakt

Emil Zeidlitz
Förbundskapten

kontakt@drakbatslandslaget.se
emilzeidlitz@gmail.com
076-883 60 43

Frida Johansson
Förbundskapten

kontakt@drakbatslandslaget.se
fridaj98@live.se
070-354 40 68

 

Följ gärna det Svenska Drakbåtslandslaget på sociala medier – Facebook och Instagram.

Publicerad: 2024-02-05

Senast uppdaterad: 2024-02-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV