Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tävling

I Sverige finns det idagsläget bara en tävling och det är Svenska Mästerskap, SM. Det brukar vara ungefär tio lag som deltar. Man tävlar man i tre klasser – Dam, Herr och Mix. I Mix-klassen måste det vara fem damer och fem herrar. De distanser som körs i Sverige är 200 m, 500 m, 2000 m i respektive klasser.

Internationellt

Det finns flera förbund som arrangerar internationella mästerskap – International Dragon Boat Federation (IDBF), International Canoe Federation (ICF). samt European Canoe Association (ECA). IDBF och ICF arrangerar klubblags-VM vartannat år och landslags-VM vartannat år. När det gäller EM för klubblag och landslag så anordnas även det vartannat år av ECA.

Tävlingsprogram

Du hittar årets mästerskapstävlingar här och i vår kalender.

Tävlingsregler

Svenska Kanotförbundets tävlingsregler delas in i dels de allmänna tävlingsreglerna som gäller för samtliga grenar, dels de tävlingstekniska reglerna som gäller för respektive gren.

Du hittar aktuella tävlingsregler här.

 

Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV