Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Landslag

Drakbåtslandslaget kommer att representera Sverige vid en rad olika tävlingar och mästerskap under året. Både U24, senior och masters (40+ och 50+) är aktuella vid olika tillfällen. Trupperna presenteras inför varje mästerskap efter en officiell uttagning av förbundskaptenen. Landslaget agerar för att erbjuda bästa förutsättningar för aktiva inom olika distanser att utvecklas över tid och prestera på högsta nivå.

Intresseanmälan till seniorlandslaget

Om du är intresserad av att aspirera på en plats i drakbåtslandslaget skickar du in en intresseanmälan. Ansökan betyder inte att du är uttagen, utan att du har intresse av att vara med i uttagningsprocessen. Till seniorlandslaget får du som är över 16 år söka. För dig som är 40+ och 50+ finns det separata lag för dessa åldersklasser, men du är självklart välkommen att söka seniorlandslaget också. Samma uttagningskriterier gäller oavsett ålder.

Är du intresserad av att paddla i seniorlandslaget är du välkommen att skicka in din intresseansökan här.

Uttagningskriterier och tester

För uttagning krävs genomförda fystester och deltagande vid obligatoriska läger. Vid förhinder för att genomföra tester eller delta på läger ska detta meddelas i god tid till berörd ansvarig.

Uttagningskriterierna för drakbåt hittar du här.
Läs mer om uttagningstesterna här.

Aktuell Information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, kallelser, PM med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Landslagsledningen

Emil Zeidlitz och Frida Johansson
Förbundskaptener
kontakt@drakbatslandslaget.se


Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV